Kahramanmaraş’ın batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri ile Afşin, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan ve Göksun, Nurhak, Pazarcık ve Türkoğlu ilçeleri “Parçalı bulutlu”; Andırın ilçesi “Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” tahmin ediliyor.

İlçelerde en yüksek sıcaklık 33, en düşük sıcaklık 25 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz(Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da coğrafi olarak yer aldığı Akdeniz Bölgesi Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçeleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 34°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 30°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 31°C

Parçalı bulutlu, kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 32°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ 33°C

Parçalı bulutlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da bulunduğu bölge genelinin Bölge geneli; Bölge geneli; parçalı bulutlu, Adana kuzey kesimleri (Karaisalı, Pozantı, Feke, Aladağ, Saimbeyli), Mersin yüksek kesimleri (Çamlıyayla, Toroslar ile Tarsus yüksekleri), Osmaniye il geneli, Kahramanmaraş Andırın çevresi ile Hatay kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGÂR: Güneyli ve batılı yönlerden hafif zamanla orta kuvvette; Kahramanmaraş doğu kesimleri, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

33

Afşin

Parçalı bulutlu

33

Andırın

Parçalı bulutlu, yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

25

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

33

Ekinözü

Parçalı bulutlu

32

Elbistan

Parçalı bulutlu

34

Göksun

Parçalı bulutlu

30

Nurhak

Parçalı bulutlu

33

Pazarcık

Parçalı bulutlu

33

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

34

Editör: TE Bilisim