İllerin risk durumuna göre 4 farklı renkle gösterildiği haritada, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli iller ise kırmızı olarak gruplandırıldı.

 Risk durumları Kahramanmaraş’ta uygulanacak yasak ve kısıtlamalar için de belirleyici olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi akşamı açıkladığı normalleşme adımları sonrası gözler Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı risk haritasına çevrildi.

Haritada illerin risk durumları 4 farklı renkle gruplandırılırken, normalleşme adımlarının uygulanıp uygulanmayacağı ya da nelerin yasak nelerin serbest olduğu bu haritaya göre belirlenecek.

İşte aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu sarı kodlu Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat illerinde serbest olanlar:

-Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hem cumartesi hem pazar kaldırıldı. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor.

- Okul öncesi, ilkokul ortaokul ve liseler açık.

- Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. Bu işletmelerde HES kodu zorunlu.

- Halı saha, yüzme havuzu tesisleri 09.00-19.00 saatleri arasında açık.

- 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

- Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100'ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim