Kahramanmaraş’ta bugün tüm ilçeler “Parçalı ve az bulutlu” olacak. Hava sıcaklığı en yüksek 32; en düşük 23 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Denizli ve Aydın'ın iç kesimleri ile sabah saatlerinde Çanakkale, Edirne, Balıkesir’in batısı, İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Rize çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’in doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Samsun ve Rize çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşumu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’in doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKDENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 33°C

Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 33°C

Az bulutlu, batı çevreleri yer yer parçalı bulutlu

HATAY °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

MERSİN °C, 30°C

Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ 32°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz’de Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve batı, kıyı kesimlerde güney ve batı yönlerden orta kuvvete, yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor. Mersin'in kuzey ve batı kesimleri ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Düşük
(°C)

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

32

Afşin

Parçalı ve az bulutlu

24

Andırın

Parçalı ve az bulutlu

26

Çağlayancerit

Parçalı ve az bulutlu

29

Ekinözü

Parçalı ve az bulutlu

24

Elbistan

Parçalı ve az bulutlu

23

Göksun

Parçalı ve az bulutlu

23

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

25

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

29

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

30