Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durum tahmin raporunda; 7 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı illerde, sel ve su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'nun (Siirt dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

7 İL İÇİN SARI ALARM

Öte yandan Meteoroloji, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay için sarı kodlu uyarıda bulundu. Adana ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş'ın da bulunduğu bölgenin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 9°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 8°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

ISPARTA 4°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ 4°C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, yağışların akşam saatlerinden tibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim