Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği İnceleme Listesine alındı.

İçişleri Bakanlığı’nın 2022 Yılı Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği İncelemesi Listesi açıklandı. 40 kaymakam, vali yardımcısı, genel müdür, daire başkanı gibi mülki amirlerin yer aldığı listede Kahramanmaraş’tan vali yardımcısı Rıza Gençoğlu da yer alıyor. Bu arada listede Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar da bulunuyor.

Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği İncelemesi listesinde yer alan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, 1973 yılında Denizli’de doğdu. Gençoğlu ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli'de tamamladıktan sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanarak başladığı yüksek tahsilini 1994 yılında tamamladı ve mezun oldu.

Aynı üniversitede bir süre lisans üstü çalışmalar yaptıktan sonra vatani görevini Erzincan'da kısa dönem yaparak tamamladı. 88. Dönem Denizli Kaymakam adayı olarak başladığı meslek hayatında adaylık döneminde katıldığı çeşitli kurslarla birlikte sırasıyla Eskişehir Sarıcakaya ve Apu ile Bursa Keles İlçesi Kaymakam Vekilliğine bulundu. 88. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra Afyon Sinanpaşa İlçesi Kaymakamlığı, Diyarbakır Hani İlçesi Kaymakamlığı, Mardin Derik İlçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Kahramanmaraş vali yardımcılığı görevine ise 04.08.2020 tarihinde başladı.

Editör: TE Bilisim