Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri “Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu”, Afşin, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun,  Nurhak ve Türkoğlu “Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı”, Andırın ve Elbistan “Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu”, Pazarcık “Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu” tahmin ediliyor.

İlçelerde sıcaklıklar en yüksek 8, en düşük 2 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kıyılarının, Doğu Akdeniz'in doğusunun, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olması beklenen yağışların, Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış olan yerlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGÂR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara ve Akdeniz'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevrelerinde kuvvetli ve yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş ile Adana'nın güney çevreleri ile Antalya'nın kıyı kesimlerinin sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 16 °C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, güney kesimleri sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı kıyıları sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

MERSİN °C, 17°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 10

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz Bölge geneli; parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Adana doğu kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların; kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç kesimlerde yağmur, 1100 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Beklenen yağışların, Gaziantep’in doğusunda (Şehitkâmil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış) kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yağış alan kesimlerde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen rüzgârın öğle saatlerine kadar özellikle bölgenin batı kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR

Yurdun güneydoğu kesimlerinde beklenen yağışların, Gaziantep’in doğusunda (Şehitkâmil, Oğuzeli, Araban, Yavuzeli, Nizip, Karkamış) kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), 1100 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklediğinden; başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz'de rüzgârın, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

8

Afşin

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

4

Andırın

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu

4

Çağlayancerit

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

4

Ekinözü

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

4

Elbistan

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmurlu

5

Göksun

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

4

Nurhak

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

2

Pazarcık

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

5

Türkoğlu

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

7

Editör: TE Bilisim