Kahramanmaraş Yörük Türkmen Derneği, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın "Kırım'ın ilhakı" gibi Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye bağlanmasının "korkunç" olacağı açıklamalarına tepki gösterdi.

“Akıncı ve benzerleri bu çirkin söylemleri ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Başbuğ Denktaş’ın ve Şehid Kıbrıs Türklerinin mücadelelerine ve ülkülerine ihanet etmeye maalesef devam ediyor” açıklaması yapan Kahramanmaraş Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, Akıncı’nın sözlerine tepki gösterdi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:x

“KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türklerinin (milletinin) ülküsünün gerisinde ve aleyhinde söylemleri ile Türkün Milli Kıbrıs meselesini sanki Türkiye, Kıbrıs'ta Kıbrıs Türkleri istemeden bulunuyor. Kıbrıs Türkleri garantörlüğü istemiyor noktasına getirmeye çalışıyorlar. Bu oyundur, bu psikolojik harekâttır. Türk kamuoyunu bu tür beyanatlar karşısında Kıbrıs davasından vazgeçmesi hedeflenmektedir.

Son aylarda Türkiye’nin doğalgaz aramaya başlamasıyla birlikte Doğu Akdeniz kritik bir merkez haline geldi. Bu süreçte temel hedef Türkiye'nin Kıbrıs'tan çıkarılmasıdır. Bunu biz denizdeki faaliyetlerde çok net görüyoruz. Türkiye karşıtlığından hak iddia ettikleri hukuk dışı talepler içerisinde de gördük. Dolayısıyla şuan KKTC seçimlerinde tamamen bunu destekleyici söylemleri asılında ilerletme çabasındalar.

Çünkü Türkiye karşıtlığı, sanki Türkiye, Kıbrıs'ta bir ilhak konumundaymış gibi uluslararası alanda yansıtarak bunu Kıbrıs Türkleri içerisinden çıkan mesajlarla özellikle AKEL'den seçilen Niyazi Kızılyürek aynı şeyi yapıyor Avrupa Parlamentosunda sözde Cumhurbaşkanı Akıncı aynı noktaya getiriyor yabancı basın nezdinde. Kıbrıs meselesini sanki Türkiye, Kıbrıs'ta Kıbrıs Türkleri istemeden bulunuyor.

Kıbrıs Türkleri garantörlüğü istemiyor noktasına getirmeye çalışıyorlar. Bu oyundur, bu psikolojik harekâttır. Türk kamuoyunu bu tür beyanatlar karşısında Kıbrıs davasından vazgeçmesi hedeflenmektedir. Niye? Çünkü Kıbrıs davasına küsen, Kıbrıs Türklerinin bu şekilde düşündüğüne kanaat getiren bir Türk halkı, Türkiye ana vatan Kıbrıs davasından vazgeçer, daha kolay vazgeçer ve refleks göstermede geri durabilir. Dolaysıyla bu oyuna gelmeyelim.

Kıbrıs Türkü tamamıyla bu şekilde düşünmüyor. Belli bir cüzi kesimin özellikle de yaygaracı küfürbaz ve gerçeklik dışı söylemleriyle iki vatan arasındaki bağların koparılması çalışmasından ibarettir bütün bu yapılanlar. Bu oyundur, psikolojik harekât operasyonudur. Lütfen herkes bu konunun farkına varsın ve bunlara inat birlik ve beraberliğimizi daha fazla kuvvetlendirme zamanıdır.

Kahramanmaraş Yörük Türkmen Derneği ve Dünya Türkmenler Birliği olarak Kıbrıs Türkleri ile iki devlet bir millet olduğumuzu dünyaya haykırıyoruz. Türk Milleti; içerisinde yaşattığı sayısız kahramanları kadar, pek çok hainleri de barındıran Necip bir Millettir. Kıbrıs Türk'tür Türk kalacaktır.”

Editör: TE Bilisim