Kahramanmaraş’ta depremde görev alan helikopterleri yönlendiren Pilot Albay Oğuzhan Adalıoğlu, yaşanan yer kazasında şehit oldu.

Deprem yardım uçuşları için Kahramanmaraş Havalimanı’nda helikopterleri yönlendiren Pilot Albay Oğuzhan Adalıoğlu, yaşanan yer kazasında şehit oldu. Kazada S-70 Blackhawk tipi helikopterinin pali taksi sırasında Albay Adalıoğlu’na vurmasıyla meydana geldi

Kazanın hemen ardından Albay Adalıoğlu’na ilk müdahale Kahramanmaraş Havalimanı sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ancak doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

JANDARMA OPERASYONUNU YÖNETİYORDU

Deprem yardım uçuşlarında önemli bir görev üstlenen Jandarma Genel Komutanlığı Hava Başkanlığı ekipleri çok sayıda helikopter ile bölgede uçuyor. Bu helikopterlerin bir bölümü de Kahramanmaraş merkezli uçuyor.

Apron operasyonunu yöneten Albay Oğuzhan Adalıoğlu’nun helikopterin yakınında ise meydana gelen kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU MESAJ YAYINLADI

Kazanın ardından mesaj yayınlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Deprem bölgesinde birlikte çalıştığım mesai arkadaşım; Kahraman Jandarma Pilot Kıdemli Albayımız Oğuzhan Adalıoğlu, helikopteri kalkış için yönlendirdiği esnada pervanenin çarpması sonucu şehit düşmüştür” dedi.

BÖLGEDE 34 HELİKOPTER GÖREV YAPIYOR

Jandarma Genel Komutanlığı’na ait bölgede 34 helikopter görev yapıyor. Helikopter tipleri arasında S-70, TUSAŞ tarafından üretimi yapılan T-70 ve Mi-17’ler yer alıyor. Ayrıca Jandarma’nın İHA sistemleri de deprem bölgesini 7/24 kontrol ediyor.

6 Mart tarihli Jandarma’nın paylaştığı bilgilere göre helikopter filosu deprem yardımları için 2 bin 728 sorti gerçekleştirdi. Toplam uçuş saati de 1365’e ulaştı.

Jandarma İHA’ları ise 522 saat uçuş gerçekleştirdi

Editör: TE Bilisim