Hak sahipleri borçlanmaları ile ilgili duyuru

06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve 16.10.2025, 14.11.2025 ve 27.12.2025 tarihlerinde yapılan noter kuraları ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemlerinin 26 Ocak 2026 – 26 Mart 2026 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

Hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre yapılacaktır.

Kahramanmaraş’ta Kar Alarmı: İlçelerde Yoğun Yağış Bekleniyor
Kahramanmaraş’ta Kar Alarmı: İlçelerde Yoğun Yağış Bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Kurada konut çıkan hak sahiplerine borçlandırma işlemleri başlamadan önce mahallinde yerel basın, internet, SMS, tebligat vb. yollarla duyuru yapılarak verilecek 60 günlük yasal süreden haberdar olmaları sağlanmalıdır.

Borçlandırılmasını yapmayan hak sahibine konut teslim edilmeyecektir. 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.

HAK SAHİPLERİNİN BORÇLANDIRILMASI

• Başkanlığımızca ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya Evini Yapana Yardım yöntemine göre konut yapılacaklara konut kredisi açılarak, kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir.

• Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl vadeli ve faizsizdir.

• Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık % 4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır.

• Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir.

• Borçlandırmasını daha önce yapan vatandaşlarımız yeniden borçlandırma yapmayacaklardır.

• Borçlandırma işlemleri, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri için AFAD İl Müdürlüğümüzde, diğer ilçelerde ise Kaymakamlık AFAD bürosunda yapılacaktır.

Mükerrem ÜNLÜER

Kahramanmaraş Valisi

Borçlandırma süresi:

Başlama Tarihi:26.01.2026

Bitiş Tarihi: 26.03.2026