Hava sıcaklığı 2-4 derece artıyor

Sıcaklıklar, gün içerisinde yurdumuzun Kuzey ve Doğu bölgesinde mevsim normallerinde diğer bölgelerde 2-4 derece yüksek bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM ) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz, bölgemiz ve il ile İlçelerimizde hava sıcaklığı şöyle olacak:

Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Hakkâri ve Van’ın doğu ilçeleri, yarın öğleden sonra Rize, Kars ve Erzurum çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ / DOĞU AKDENİZ

Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Akdeniz Bölgesinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz’in ise bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz Bölgesinde Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kıyı kesimlerde güney ve batı ,iç ve yüksek kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ

Kahramanmaraş ve tüm ilçeleri az bulutlu ve açık geçecek. En yüksek sıcaklık Pazarcık’ta 40 ve Türkoğlu’nda 41derece; en düşük sıcaklık Göksun 33 ve Ekinözü 34 derece bekleniyor.