Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 115 Eser Toplu Açılış Töreni İle Hizmete Açıldı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Abdulhamithan Camii altında yapımı tamamlanan Abdulhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen program kapsamında; 98 cami, 6 Kur’an kursu, 8 gençlik merkezi, 1 izci evi ve 2 Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olmak üzere toplam 115 eser dualarla hizmete açıldı.

Açılış programının ardından Abdulhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, Milletvekillerimiz ve il protokolü ile birlikte İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’dan merkezde yürütülecek faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Merkezin hayırlı olmasını temenni eden Vali Ünlüer, deprem sürecinde ilimizin her alanda olduğu gibi ibadethaneler açısından da büyük hasar gördüğünü belirterek, üç yüzün üzerinde camimizin zarar aldığını ifade etti. Bu zorlu süreçte tüm kurumlar, dernekler ve hak sahipleriyle birlikte imece usulüyle hareket edilerek yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Vali Ünlüer: “Allah’a hamdolsun ki bugün itibarıyla yıkılan yaklaşık iki yüze yakın eser yeniden ayağa kaldırılmıştır. Bu süreçte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kalan 70–80 camimizin inşası ise devam etmektedir. Hedefimiz, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlayarak depremde hasar gören ve ihtiyaç duyulan tüm ibadethanelerimizi inşallah eskisinden daha güçlü ve daha güzel şekilde hemşehrilerimizin hizmetine sunmaktır.” dedi.

Vali Ünlüer ayrıca, görev süresi boyunca sürecin her aşamasında büyük gayret ve özveriyle çalışan İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’a şehrimize sunduğu kıymetli hizmetler dolayısıyla teşekkür ederek, tayini münasebetiyle yeni görev yerinde üstün başarılar diledi.

Programa; Vali Ünlüer’in yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Uzman Dr. İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, İlçe Belediye Başkanları, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, kurum müdürleri, vatandaşlarımız ve öğrenciler katıldı.

https://www.marasposta.com/foto-galeri/kahramanmarasta-115-eser-toplu-acilis-toreni-ile-hizmete-acildi