Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla eğitim öğretime yarın bir gün süreyle ara verilecek.
Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 06 Şubat 2023’te meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin yıl dönümünde düzenlenecek anma programları ile vatandaşların gerçekleştireceği taziye ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle önleyici tedbirler kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Valilikten yapılan duyuruya göre, il genelindeki resmi ve özel tüm kademelerdeki okullarda 06 Şubat 2026 Cuma günü eğitim öğretim faaliyetleri 1 gün süreyle durdurulacak.
Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel de aynı gün idari izinli sayılacak. Ancak sağlık, ulaşım, güvenlik ve benzeri zorunlu kamu hizmetlerinin aksamaması için gerekli birimlerde asgari düzeyde personel bulundurulmaya devam edilecek.
Yetkililer, alınan kararın hem anma programlarının huzur içinde gerçekleştirilmesi hem de olası yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla uygulandığını belirterek kamuoyuna duyuruda bulundu.





