Kahramanmaraş’ta yayımlanan Maraş Kimlik Gazetesi ve Kahramanmaraş merkezli yayın yapan www.maraskimlik.com sitesi sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Fiskeci, önceki gün yayına sunduğu yazısında “Büyük büyük takımlara teknik direktör dayanmıyor. Başkan kaygılı, taraftar endişeli, alt ekip ümitsiz. Bu sene de hayaller suya düşecek gibi” diyerek, manidar bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Fiskeci’nin “Taktik bilmiyorsan, hayal kırıklığısın demektir!” başlıklı yazısı şöyle:

“Kurulmuş bir takımın iskeleti ile oynar, sık sık kural, sık sık yeni taktik, sık sık yeni stil değiştirirseniz, o takımın başarılı olmasını beklemeyin!

Çok uzak ara değil, takım ruhundan, ekip ve taraftar ruhundan habersiz teknik direktörler geldi büyük takımların başına, akıbeti meydanda. Çok değil, geçen sezonda neredeyse küme düşme hattındaydı Fenerbahçe. Bu sene de geldiği yeri, oynadığı oyunu, puan sıralamasındaki yerini görürseniz, ne demek istediğimi anlarsınız.

Sık sık oyuncu, sık sık taktik, sık sık teknik adam değiştirirseniz, takımın iskeletini, ruhunu alıp kenara koyarsanız, ne taraftara bakacak yüzünüz olur, ne dostlarınıza. Sizden ümit bekleyenler, şampiyonluk hayal edenler, başarı umanlar, hayal kırıklığı yaşar ki, bu da sizin sonunuz demektir. Bazı patronlar, bazı kulüp başkanları, bazı kendini allam-ı cihan zanneden kimseler, kendi sonlarını kendileri hazırlarlar. Bindikleri dalı keserler, kendi yollarına döşedikleri mayının yerini bilemedikleri içinde, bastıklarında ‘güümmmm’ diye havaya fırlarlar.

*

Kurulmuş takımla oynamayacaksınız. Oyun içinde oyunu denemeyeceksin! Oyun oynatacaksın, oyuna gelmeyeceksin!

Seni o takımın başına getiren başkana da burun kıvırmayacaksın. Çalım çehreye değil, kalender olmaya bakacaksın. Hele hele taraftara, sana ümit bağlayanlara, asla ve kata ‘nanik’ yapmayacaksın!

Yaparsan, ham ederler seni.

Taktik değişikliği meselesinde bir deneyiminiz, bir tecrübeniz, bir başarınız, zengin bir kariyeriniz yoksa, yazdığınız kitaplar masal kitapları arasında küflenir durur.

Yeni taktik denersiniz, yeni oyuncuları takıma koyarsınız, yeni taktiğin benimsenmesi, yeni oyuncuların takım arkadaşlarına, taraftara ve sahaya yabancı olduklarından, ısınana kadar zaman geçecek, siz de puan kaybına devam edeceksiniz.

Getirdiğiniz adamı daha ısınmadan sahaya sürerseniz, ilk topa hamlesinde bir yerine kramp girer. Şayet 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullandıysanız, bir yerine kramp giren adam sizi 10 kişi bırakacaktır ki, bu da takımın sonu olabilir.

Puan sıralamasına bak, hizaya gel…

*

Oyun kurucu değilseniz, oyunu iyi okuyan teknik adam değilseniz, taraftara ve futbolcularınıza hakim olamayıp, saldım çayıra mevlam kayıra zihniyeti ile takım yönetiyorsanız, taktikten maktikten anlamıyorsanız, taraftarın ne istediğini, takımın ve ekibin ruhunu bilmiyorsanız, sizin biletinizi erken keseler.

Bak!

Büyük büyük takımlara teknik direktör dayanmıyor. Başkan kaygılı, taraftar endişeli, alt ekip ümitsiz. Bu sene de hayaller suya düşecek gibi.

Baksana! Gelen gidiyor, konan göçüyor!

Bakalım sıra kimde?

Bakalım kim addaaaaaa gidecek!”

Editör: TE Bilisim