İLHAN GÖKALP DURMUŞ (*)

Kahramanmaraş ve Ülke siyasetine hızlı bir giriş yapan Prof. Dr Mahmut Yardımcıoğlu’nun yaklaşan seçimde hangi partide görev alacağı şimdiden kamuoyunda merak uyandırıyor.  

Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu; 1997 yılında KSÜ İktisadi ve İdari Bilimker Fakültesi'nden mezun olan Yardımcıoğlu; 2005 yılında Selçuk Üniversitesi’nde Finans Doktorası yaptı.

2012 yılında Muhasebe ve Finansman alanında Doçent, 2018 yılında ise Profesör oldu. Hâlen KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışan,  evli ve iki çocuk babası olan İşletmeci ve Ekonomist Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, 18 Ekim 2020 tarihinde BBP 11. Olağan Kurultayında BBP MKYK üyesi oldu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak siyaset arenasındaki yerini alan Prof.Dr. Mahmut Yardımcıoğlu yaklaşık iki yıl ekonomiden sorumlu olarak görevini sürdürdükten sonra  “Bazı parti politikaları ile kişisel düşüncelerimin örtüşmez hale gelmiş olmasından dolayı, görevimden istifa ediyorum açıklaması ile “ görevinden istifa etti.

BATI ASYA ARAŞTIRMALARI ENSİTÜSÜ BAŞKANI OLDU

Akademik kariyerine devam eden Prof.Dr Mahmut Yardımcıoğlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakması sonrasında Batı Asya Araştırmaları Enstitüsünü Başkanlığı görevine geldi. Burada ülke sorunları ve Türkiye orijinli bir düşünce kuruluşu olarak ilgili kurum ve kuruluşlara ve devlet organlarına fikir, düşünce ve çözüm üretme konularıyla iştigal etmeye devam etmektedir.

DOĞRUCU AÇIKLAMALARI KARŞILIK BULDU

Kahramanmaraş özelinde ve Ülke genelinde gündeme ilişkin açıklamaları lokal ve genelde vatandaş nezdinde karşılık bularak kısa sürede sevilen ve takip edilen insanlar ve siyasetçiler arasında yerini aldı.

YARDIMCIOĞLU 2023 SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİDE BOY GÖSTERECEK

Kulis bilgilerine göre birçok partiden üst düzey görev teklifi alan Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu’nun yaklaşan 2023 Milletvekilliği seçimlerinde bağımsız mı yoksa ittifaklar içindeki bir parti içerisinde mi olacağı şimdiden merak konusu.

Hatırlanacağı üzere Büyük Birlik Partisi Cumhur ittifakı içerisinde yer alıyordu. Kamuoyunun beklentisine göre Yardımcıoğlu’nun yine Cumhur İttifakı içerisinde yer alan AK Parti, MHP gibi bir partide görev alacağı yönünde olacağı gelen kulis bilgileri arasında. 

Mahmut hoca gibi adamların ülke ve şehir siyasetinde yer almaları ve boy göstermeleri hem şehre hem de ülkeye kesinlikle olumlu katkı sağlayacak, siyaset ve siyasetçi çıtasını yukarılara taşımada çok etkili olacaktır. Kendisi için de şehir içinde ve Türkiye için hayırlısı olsun dileğimle.

Önce İnsan Önce Saygı ile

(*) Kaynak:  https://www.haberhanesi.com/makale/siyasetin-mahmut-hocasinin-adresi-hangi-parti-olacak-50

Editör: TE Bilisim