1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

Barış Budak diye resmi tutanak ve evraklarda tanınmaktayım geçmişe dair 90 yılları hatırlamaktayım ama 1981 yılında Van merkezde dünyaya gözlerimi açmışım 17 yıl sonra alınan ortak heyet kararıyla 3 yaş büyütülüp 1978 li olmuşum, basta askerlik olmak üzere birçok alanda 1978 doğumlu olarak Van da yaşantıma devam etmekteyim.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

Kendi hayatımı yaşamaya başladığım da 1997-2002 yıllarında kalemim ellerim, defterimde vurmalı enstrümanlardı (bateri darbuka) vb. gibi duygularımı hissettiklerimi acı ve sevinçlerimi böyle dışa aktarıyordum sonrası yaşanmışlıklarımın getirisi ve yoğunluğuyla 2008 dilime vurduğunu gördüm, kimi zaman bi başıma ıssız bir sokakta, sahil kenarında, misafir olduğum ortamlarda veya misafir ağırladığım dönemlerde hayatı ve gerçeklerini anlatırken buldum kendimi ve ben 2008 de yüreğimi kalem yapıp notlar almaya başladım 2020 de ilk kitabım Bir nefes kadar okuruyla buluştu.      

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?

İnsan! Ve beni ben yapan duygular; yasadığım hayat serüvenim içerisinde olurda benzer duyguları yasayan, yaşayacak olan sessiz çığlıklara bir nefes aldıra bilmek

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Kendi yaşanmışlıklarım kabuk tutmuş yaraların tekrar kendi ellerimle kanamasını sağlamak, duyguları kaleme alıp bunu paylaşıma sunma sorumluluğu, şiirlerimin bir başka güzel yüreklere bir nefes aldırmasını isterken ve tek kazancım, arzum bu doğruya odaklıyken, yanlış anlaşılma korkusu, kılıçtan keskin sözlerimi önce yürekte dövüp öyle kaleme aldım bu zorlayıcı bir süreç oldu korku! Ben en çok bu hayatta kendimden korktum.

5. kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

Yaşın yaşanmışlıklar karşısında çokta bir ifade taşımadığını gördüm ve bunu yaşayarak öğrendim, bu 13 yaşında anne olmuş biri iken 70 yaşında merhamet duygusu tatmamış biride olabiliyor. Beni özetleyen; insan doyumsuzluğunu yendiği an insandır sözümde bir başka canların yaşantısının bütünleştiğini almış olduğum bildirimlerle öğrenip bir yaş kitlemin olmadığını gördüm.

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?

Hayatın kendisi, yaşayarak gördüklerim dinlediklerim.Bu bazen devlet terbiyesi almış bir can iken bazen sokakta sokak kültürüyle büyümüş bir can kimi zaman soba etrafında toplanılan sahici samimiyetle büyüklerin anlattıkları anılar olabilirken şömine karşısında ateşin dansını izlerken de diyebilirim.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Her insanın bir yazar ve yaşantısının bir kitap olduğuna inanırım.

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Evet, birçok yazarla hayat yollarımız kesişti, ölenlere rahmet diliyorum kalan yeni yazarlarla buluşma adına kendime fırsat verip kimi zaman kendimi ödüllendiriyorum.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

Hayatın asıl gerçeklerinden; gel görki zalim hayatında aşkın üstünde olan kuralları vardır.

10. Peki son olarak buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Belki de ayak uydurmak istemediğimiz bu hayatı bir obje gibi ruhsuz yaşamak. Belki anılarda bile sevilmeyecek bir karakter. Kimseye bir şey yüklemden yaşamaksa insan olmanın kuralı Bir başkasının yüküne ortak olmakla başlar mutluluk basamakları. Size ve güzel yüreklere kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum muhabbetle.

Editör: TE Bilisim