“Hayatımın bir döneminde başım dara düştü, kilitlenip kaldım, hiçbir şey yolunda gitmiyordu. Bu bana nimet oldu, uyuduğum uykudan uyandım. Böylece hem derdimin çaresini aradım hem de derdi olanlara nasıl yardım edebileceğimin eğitimini aldım. O süreçte şunu anladım: Rabbime ne kadar güvenirsem o kadar huzurlu oluyordum, ne kadar şükredersem işlerim o kadar yoluna giriyordu. Gönül kabıma ektiğim tohumların ne kadar önemli olduğunu anladım ve anladıklarımı herkesle paylaşma peşine düştüm." diyor, Vesile Kara…

Yazarımız Vesile KARA kitabıyla kalplere dokunup, hayatla nasıl başa çıkabileceğimizi anlatıyor.

Öncelikle benimle röportaj yaptığınız için teşekkür ederim.

1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

                                                                    

Ben vesile kara İstanbul doğumluyum ilkokulu kazım Karabekir ilkokulunda okudum ortaokulu Bakırköy mi hatip lisesi lise Siyavuşpaşa kız meslek lisesi çocuk bölümü 15 yıl anaokulu öğretmenliği yaptım bir kamu kurulunda çalışıyorum halkla ilişkiler şefiyim onun haricinde yazar yaşam koçu enerji Ve regresyon NLP ve EFT uygulayıcısıyım. Bekârım halen İstanbul’da yaşamaya devam ediyorum. Hafta sonları ve akşam belli saatlerde yaşam koçluğuma devam ediyorum. Seminerler düzenliyorum Liseler Türkiye çapındaki diğer illerde başta Diyarbakır olmak üzere bazı yerlere gittim yurtdışı Hollanda Almanya ve benzeri yerlere gittim bunla korona biterse devam edeceğim.

Ne kadar güzel hem yazarak hem de konuşarak insanların kalplerine dokunuyorsunuz.

Teşekkür ediyorum.

  1. Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?

Ben, yaşam koçluğuna başladığımda bir kitap yazmam gerekli olduğunu düşündüm o aralarda ve halen okullar açılır ise seminerler veriyorum. Tercihim lise öğrencileri ve hanımlar Yurtiçi yurtdışı seminerlerime devam ediyorum ve bundan dolayı kendimi daha iyi ifade edebilmek için kitap yazmaya karar verdim iki yıl kadar önceydi ve ilk kitabımı bir cesaret göstererek çıkarttım 1:30 yıl oldu hatta iki yıla gidiyor doğum günümde 14 Şubat’ta çıkartmıştım ikinci yılım olacak ikinci kitabım halen hazırlık aşamasında ona da ufak ufak devam ediyorum.

Yaşam koçluğuna başlayış yılın yedi yıl önceydi 1.2 yıl oyalandım Sonra üçüncü yıldan sonra çalışmalarıma başladım dördüncü yılında yazmaya karar verdim ve sonunda çıkarttım iki yıl oldu. İnşallah güzel olmuştur şimdiye kadar olumlu sonuçlar aldım.

Bu kadar emeğe olumsuz sonuç aldığınız düşünmüyorum açıkçası.

Sizin güzel düşünceniz sağ olun, Şükür dönüşler güzel evet.

3. Yazmanızda en büyük etken nedir?

Yazmaya karar vermemin en büyük etkeni Bu kadar eğitim aldım halen almaya devam ediyorum ve ben bu yola çıkarken insanların gönüllerine dokunmayı biraz da olsa onlara yardım edebilmeyi düşünerek yola çıktım bu terapistlik yaparken Yaşam koçluğu yaparken tek kişi ile sınırlı kalıyor idi bundan dolayı daha fazla kitleye sesimi duyurmak bir nebze de olsun yardım edebilmek amacıyla kitap çıkartmaya karar verdim. Bilhassa gençlerin bu tür sade yalın dil ile bazı şeyleri anlamaları için yola çıktım çünkü detaylı olduğunda bazı gençlerimiz kitap okumuyor belki basit sade bir dil ile onlara ulaşabilirim düşüncesiyle yazdım.

Aslında evet hem bu şekilde kalıcılığı ve etkisi de daha güçlü oluyor.

Evet, kesinlikle.

4. Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir peki?

Yazarken çıktım en büyük sorun maalesef etrafından olumsuz önüme engel koyan sözleri hareketleri oldu bir de ben daha önce yazmadığım için nasıl yazarım araştırması oldu fakat ben ters psikoloji ile çalışıyorum bana bir şeyi yapamazsın Denildiği zaman mutlaka o işi yaparım Allahlın izniyle ben de etrafımın negatif olumsuz aşağı çeken hareket ve sözleri oldu.

Ama aldırış etmeden yolunuza devam etmeniz hem sizin hem de okurlarınız için bence en hayırlısı olmuş. Sizi olumsuzluklara iten insanlara sizin kitabınızı tavsiye ediyorum o halde.

Çok teşekkür ediyorum bende.

5. Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?

15 yaş itibari ile ve diğer yaş grubuna hitap ediyor. Lise ve gençlik ve az kitap okuyan kesime daha çok.

Anlıyorum, peki;

6. Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?

Doğruyu söylemek gerekirse bir ilham Perim de yok ben dediğim gibi bir şey yapmaya karar verdiğimde in de bir tetikleyici olması gerekmiyor tetikleyen benim olumsuz çevrem oluyor. O ilham perisi dediğiniz ile bir perisi bana bir şeyin yapamayacağını söylemesi yeterli.

Gerçekten de ters psikoloji ???? Tebrik ediyorum sizi.

Bir de ben her dönem yeni şeyler öğrenmek kendini geliştirmek en sevdiğim şeyler arasında bundan dolayı araştırmalarımı kitaplaştırmak istedim.

Aslında denenebilir şuan benim bile ilgimi çekti.

Kesinlikle deneyin.

7. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?

Genelde olumsuzluklar insanı dibe çöktürür fakat o dibe çöküşten sıçrayıp kurtulmak gerekir ve Buda anca tabi rica etse inat işte hırs adı her neyse ters psikoloji bunlarla yola çıkılır. Eckhart Tolle şuan aklamada gelmiyor ki kişisel gelişim ve tasavvuf kitapları tercihim. Pek isim şart değil. Akıcı güzel verimli olsun yeterli.

8. Peki yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?

Evet, başta Emine ezgi olmak üzere editörlüğünü de o yaptı kitap fuarı imza günüm oldu ve bazı toplantılarda yazarlarla görüşmelerim oldu. Mesela nevzat Tarhan dediğim gibi mine Ezgi, Erol Erdoğan Hatta nedim Şener.

Tüm ustalar bir arada desenize.

Şükür.

9. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?

Konuları mı genelde güncel olaylarda ve düşünce tarzlarımızda bizleri en çok ne etkiliyor ise o konular üzerinde ilerlemeyi düşünüyorum onlara göre seçiyorum. Mesela ikinci kitabım için düşüncem anda kalmak genelde anda kalmayı bilmiyoruz her şeyin olumsuz taraflarından bakıyoruz ve bilinçaltımızın ne kadar güçlü olduğunu beni söylersek ona inandığını tam olarak idrak edemediğimiz için SORUNLAR yaşıyoruz bunlarla ilgili yazabilirsem ikinci kitabı inşallah onun üzerine olacak Onu yapamazsam yaşlıları dinlemeyi ve onların hayat hikâyelerindeki tecrübeleri kitaplaştırmak düşüncem insanların düşüncesi benim tek yoldaşım.  Ben genelde seminerlerimde bu konuları anlatıyorum

Aslında kendimden yola çıkarsam en büyük sorunumuz bu sanırım. Olumluyu da olumsuzu da anda yaşamıyoruz. Onu büyüten biziz ama ısrarla anlamak istemiyoruz.

Evet.

Heyecanla bekliyoruz yeni kitabınızı.

İnşallah.

10. Peki son olarak buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?

Kesinlikle ama kesinlikle kitabın şekli konusu ne olursa olsun ayırt etmeden her konuyu her fikri öğrenmeleri biz sağ olabiliriz sol olabiliriz düşüncelerimiz inancımız farklı olabilir fakat bilgimiz ne kadar çok olursa insanlarımıza iletişimimiz daha rahat olacağından okumalarına ve kafalarına her şeyi tak mamalarını olumsuz düşünceleri olumlu ya çevirmelerini Bence çok uzun söylemiyim çok kitap okusunlar iletişimlerini sağlam tutsunlar anı yaşamasını bilsinler dün gitti yarın ne olacağını bilmiyoruz bugünü gerçekten hem Allah’ımıza hem vatanımıza hem ailemize hem kendimize yararlı bir şekilde yaşamaya gayret etsinler.

Gayet güzel göndermeler oldu yüreğinize sağlık. Çok hoş bir sohbet oldu teşekkür ediyorum.

Ben teşekkür ederim.


Editör: TE Bilisim