MARASPOSTA.COM (ÖZEL) - Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5,2 ve 4,7’lik büyüklüğündeki iki deprem bölge halkını korkuttu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 17.46’da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin, saat 17.46'da 6,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
Bu arada bu depremin 3 dakika sonrasında da yine merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi. Depremin, saat 17.49'da 6,48 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
Depremler Malatya ilçeleri başta olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş ile Gaziantep’te ve bu illerin bazı ilçelerinde de hissedildi. Depremlerin çok şiddetli hissedildiği ifade edildi.
AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da TRT Haber’e yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinin ardından bugüne kadar 60 bin deprem olduğunu kaydetti.
"Artçılar nedeniyle arama kurtarma ekipleri bölgede bekliyor"
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Şu anda 3 bin 954 arama kurtarma personelinin enkaz çalışmalarında ve insani yardım çalışmalarında görev aldığını aktaran Sezer, bölgede yaşanan artçı depremler nedeniyle "hazır kuvvet" olarak arama kurtarma personelinin bölgede tutulduğunu, diğer ülkelerden gelen yaklaşık 300 arama kurtarma personelinin de bölgede bulunduğunu aktardı.
Sezer, 74 uçak, 99 helikopterin insani yardım ve çadırları deprem bölgelerine taşıdığını, bütün köylere kara ve hava yoluyla gıda malzemelerinin taşınmasına devam edildiğini bildirdi.Bölgede halen 12 bin 140 iş makinasının aktif bir şekilde çalışmalara katıldığını dile getiren Sezer, şöyle devam etti:
"Çadır talebinde henüz istediğimiz bir düşüş söz konusu değil. Bunda iki konu etkili, birincisi artçı sarsıntıların devam etmesi. Diğeri de artık deprem bölgesinden giden afetzedelerimiz bir vesileyle geri dönmeye başladılar. Dünya çadır stokunun büyük bir bölümünü Türkiye'ye aktarıyoruz. Her gün 6 uçak yurt dışından buraya çadır taşıyor ve biz buradan da deprem bölgelerine vatandaşlarımıza bunları iletiyoruz. Aynı zamanda kendi ülkemizde de üretim kapasitesini en son şekilde kullanıyoruz. Şu an itibariyle 414 bin 323 çadır bizzat kurulmuş durumda bölgede ve her gün yaklaşık 10 bin civarında çadırı bölgeye göndermeye ve kurmaya çalışıyoruz. 332 tane de çadır kentimiz var."