Kahramanmaraş'ta Onikibuşat Belediyesince Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere 6 kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Belediye Başkan Vekili Eray Şenay, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Onikişubat Belediyesi olarak depremden etkilenen vatandaşlar için bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten Şenay, "Şehrimiz insanı büyük bir ilgi gösterdi. Kısa sürede depremzedelere ulaştırılmak üzere 6 kamyon yardım malzemesi topladık. İnşallah giden yardımlar vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sağlar. Yola çıkacak bir kamyon erzak malzemesi, 1 kamyon giyecek,  4 kamyon da genel yaşam malzemeleri var.  Bu genel yaşam malzemelerinin içinde ise battaniye, yastık, yorgan, ısıtıcı, çocuk bezi ve maması var." dedi.

Şenay, 6 kamyondan ikisinin Malatya'ya, dördünün de Elazığ Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne vatandaşlara ulaştırılmak üzere gönderildiğini belirtti. Yapılan duanın ardından kamyonlar deprem bölgesine doğru hareket etti.

Öte yandan tüm Türkiye’den yardımların yapıldığı Elazığ ve Malatya illerimize, Onikişubat Belediyesi de yardım elini uzattı. Başlattığı yardım kampanyasıyla toplanan; buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli ısıtıcı, yastık, yorgan, battaniye, temizlik malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması, muhtelif gıda-giyim ve eşyalardan oluşan 6 kamyon insani yardım malzemesi dün itibariyle, depremzedelere ulaştırmak üzere araçlara yüklendi. Onikişubat Belediyesi ekipleri tarafından bu akşam yola çıkan yardım malzemeleri depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılacak .

Ayrıca başlatılan yardım kampanyasına maddi-manevi  desteğini esirgemeyen tüm vatandaşlarına teşekkür eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “duyarlı belediyecilik anlayışıyla başlattığımız yardım kampanyasına ilgi bir hayli yoğun oldu. Vatandaşlarımız cömertliğini bir kez daha bu elim hadisede gösterdi. Zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde yardımlaşmamızı tek vatan, tek millet olmanın en önemli unsuru olarak görüyorum. Umuyorum böyle üzücü tablolar bir daha yaşanmaz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve tedavi altındaki yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim