Kahramanmaraş'ta düzenlenen kablo hırsızlığı operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Göksun tünellerinde kablo hırsızlığı yapıldığı ihbarı üzerine Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Jandarma araştırma dedektifleri tarafından koordineli olarak yapılan çalışma sonrası bir inşaat şirketine ait olduğu tespit edilen 250 metre bakır kablo ele geçirildi.

Olayla ilgili, M.Ö (39) ve B.K(41) gözaltına alındı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Onikişubat İlçesi Kavlaklı J.Krk.K.lığı sorumluluk alanında 21.10.2021 günü saat:05.35 sıralarında, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde bulunan aydınlatma direklerine ait topraklama kablolarının çalındığı yönünde ihbar alınması üzerine olayın şüphelilerinin yakalanması maksadıyla Jandarmanın Dedektifleri JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ve Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Kavlaklı J.Krk.K.lığı ekipleri ile yapılan müşterek operasyon neticesinde, şüpheliler B.K. (Erkek-41) ve M.Ö. (Erkek-39) çaldıkları 250 metre bakır kablo ile olay yerinde suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Ele geçirilen hırsızlığa konu malzemeler karayolları şantiye yetkilisine teslim edilmiştir.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”

Editör: TE Bilisim