İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda gerçekleşen iftar ve tanıtım programına, İYİ Parti milletvekili adayları; Ahmet Çabukel, Neslihan Koca Nergiz, Ziya Dumlupınar, Burak Sert, Şeyma Aytemiz Arslantürk, İrfan Mert Yıkan, Emine Leblebici ve Serdal Kurtoğlu ile İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, İYİ Parti İlçe Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.  İftar programının ardından milletvekilleri tanıtım toplantısında ilk konuşmayı İl Başkanı Süleyman Tekerek yaptı. Tekerek konuşmasında; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar dilerim" dedi.

TARİHE GÖMMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

6 Şubat’tan sonra Kahramanmaraş’ta hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin yaraların kapanmayacağını belirten İl Başkanı Tekerek, “Her zaman bir yanımız eksik kalacak. Böyle bir ortamda seçim çalışması yapmakta esasen zordur. Ancak 6 Şubat’ta yaşamamak için, bu seçimi yapmak ülkemizin üzerine kabus gibi çöken bu talan zihniyetini bir daha gün yüzüne çıkarmamak üzere tarihe gömmek boynumuzun borcudur” dedi.

BU  LİSTE KAHRAMANMARAŞ’IN KENDİSİDİR

İYİ Parti’nin milletvekili aday listesinin Kahramanmaraş’ın kendisi olduğunu belirten Tekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti binasını navigasyonla bulanlardan,  bizim derdimizle dertlenmesini, acımızı paylaşmasını, şehrimizi ayağa kaldırmasını beklemek akıl tutulmasıdır. Rabbime şükürler olsun ki karşınıza böyle bir akıl tutulmasını savunmak zorunda kalan bir il başkanı olarak değil, kendi kardeşlerine, kendi yol arkadaşlarına şehrinin çocuklarına destek istemek için çıkmak nasip oldu.  Bu liste Kahramanmaraş’ın kendisidir. Bu listede yer alan herkes Kahramanmaraş’ta doğmuş, Kahramanmaraş’ta doymuş ve Kahramanmaraş’ta ölecek kişilerdir.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

Liyakatli dürüst çalışkan ve şehrimin evlatlarıyla dolu bir liste için çalışma fırsatı veren Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım, Milletvekili adaylarımız,  aday adayları oldukları günden itibaren hiç durmadan çalıştılar. Bizlere düşen görev ise elimizi taşın altına koyarak önümüzdeki bir aylık süreçte çalışmak ve bu süreci en iyi şekilde geçirmektir. Ve meclise mümkün olandan fazla sayıda milletvekili göndermektir.”

İHMALDEN DOLAYI ÇOK SAYIDA İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş İYİ Parti 1. sıra milletvekili adayı Av. Ahmet Çabukel konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı.  “Allah ezanlarımızı gök kubbemizden eksik etmesin inşallah” diyen Çabukel “Güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz diye düşünüyorduk. Ancak sabaha karşı Allah tarafından gelen bir doğal afetle karşı karşıya kaldık.  13 milyon yıldır her 5 yüz yılda bir olan afet yine oldu ve evlerimizde mahsur kaldık. Her işte bir hayır vardır. Allah’ım bugünümüzü aratmasın dedik, sokağa indik. İndiğimizde yağmur yağıyordu. Daha sonra kendimize sığınacak yerler aradık. Sığınacak yerleri bulmak için çaba sarf ettik, ama bulamadık. Birçok ev yıkılmıştı. O kadar çok ses geliyordu ki hiç bir şey yapamadık. 3-4 gün boyunca AFAD’tan devletten eser yoktu. Maalesef canlarımız önce ihmalden sonra da devlet organlarının geç kalmasından dolayı çok insanımız hayatını kaybetti. Allah hepsine rahmet eylesin. Şahadetlerini kabul eylesin. Yaralarımıza da acil şifalar diliyoruz” ifadesini kullandı.

HEP BERABER MECLİSE KONVOYLAR HALİNDE GİDECEĞİZ

Deprem felaketinin ardından seçim arifesine gelindiğini belirten Çabukel, “Aday adayı olduktan sonra sayın genel başkanımızın tensipleriyle bugün sizlerin karşısında aday olarak duruyoruz. Ve diyoruz ki hep beraber meclise buradan konvoylar halinde gideceğiz. Ve mecliste Kahramanmaraş’ımızın tüm sorunlarına hep birlikte değineceğiz. Bunu gece gücü çalışarak yapacağız. Bu çalışmada bizi anlayan insanlara ihtiyacımız var” dedi.

ÇIĞI GİBİ BÜYÜYEN PARTİMİZ İKTİDARA HAZIR

Her zaman Kahramanmaraş’ın sorunlarına değinen Çabukel konuşmasını şöyle  sürdürdü: “Hiç kimseyi ayırt etmedik. Partimizi büyüttük. Herkesi davet ettik. Sokak sokak gezdik. Ev ev dolaştık. Kahramanmaraş’ın sorunlarına değindik. Yerel seçimlerde Ankara’yı aldık İstanbul’u Mersin’i Adana’yı Hatay’ı Kırşehir’i aldık. Türkiye’nin birçok yerini millet ittifakının belediyesi yaptık. Bugün çığ gibi büyüyen partimiz iktidara hazır. Artık çığ gibi büyüyen partimiz ülkemizi yönetmeye hazır. Artık el ele vermiş kol kola vermiş kenetlenmiş siyasi partimiz ülkemize hukuk devletini getirmeye hazır.

ÇOK UYARMIŞTIM AMA DİNLEMEDİLER

Bizi izleyen kıymetli vatandaşlarım size her türlü yalanı söylediler. Memleket uçuyor dediler, memleket kaçıyor dediler. 2018 yılında dolar 4 lira oldu. Bugün ise 20 lira. 5 yılda, alım gücümüz düştü. Evlerde kirada oturamıyoruz artık. Esnaf gezilerimizde bir kardeşim dedi ki; ‘bizim ev sahibi ev fiyatını beş katı arttırmak istiyor.’ Ve ağladı. Hiç bir şey yapamadım. Ancak kardeşimize Serdar başkanım bir ev bulma sözü vermişti. O evi de sağ olsun buldu. Ülkemizde liyakat sorunu var.  AFAT İl Müdürünü ziyaret ettiğimde deprem yaklaşıyor. Bu deprem için önlem aldınız mı? Bakın AFAD binasını çürük bir zemine yaptınız dedim. Olur mu dedi bütün Maraş yıkılsa bu AFAD binası yıkılmaz dedi. Depremde AFAD binası kullanılamaz haldeydi. Necip Fazıl Hastanesini fay hattının üzerine yapıyorsunuz dedim yaptılar. Deprem günü en önemli gün belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz gün Necip Fazıl Şehir Hastanesi kullanılamaz haldeydi. Hiçbir ameliyat yapılamadı. Oğuz Paköz hocamız uyarmıştı. Bakın deprem olurda bu bina kullanılmazsa bir sürü canımız gider dedi ama dinlemediler. Üniversite hastanesi üst katları kullanılamaz durumdaydı. Bir sürü özel hastaneler kullanılamaz durumdaydı. Bir tek kullanılan hastane vardı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi. İtiraf ettirene kadar neler çektik. Utanmadan saklıyorlardı. Depremden 6 ay önce, bas bas bağırdık dedik ki deprem yaklaşıyor hiçbir önlem almadınız. Toplanma alanımız yok. Yaşam alanımız yok. Çadırlarımız yok dedik.  Depremin üzerinden 70 gün geçmiş görüyoruz ki hala çadır isteyen vatandaşımız var.

MECLİSE GİTTİĞİMİZDE BU SORUNLAR ORTADAN KALKACAK

Eğitim diyoruz değil mi…? Esnaf gezisi yaparken üç dört tane kız kardeşimizle karşılaştık. Bu arkadaşlar üniversite sınavına hazırlanıyor. Bu arkadaşlarımız depremde evlerinden çıkmışlar, ders çalışırken ders çalışamaz olmuşlar. O günkü durumlarından bugün çok daha gerilemişler. Ve dedim ki durumunuz nasıl vallahi öncekine göre daha kötüyüz dediler. Buradan YÖK’e ve Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyorum. Kahramanmaraş’taki liseye ve üniversiteye geçiş sınavına hazırlanan kardeşlerimiz zor durumda. Onlara ek kontenjan açın. Ben bu kardeşlerime buradan bunun sözünü veriyorum.  Meclise gittiğimizde, sizlere ek kontenjan açtırıp, en az yüzde 5 kontenjanla bütün alanlara girmenizi sağlayacağız. Hem Kahramanmaraş’ta hem Hatay’da hem de afetten etkilenen 11 ilin tamamında.

KAHRAMANMARAŞ AYAĞA KALKANA KADAR HİÇ BİR VEKİLİMİZ YERİNDE OTURMAYACAK

Kahramanmaraş’ı tanımayana bilmeyene aynı sokakta yürümediğiniz adamlara oy vermeyin. Yolda yürürken kimi görsem sınıf ve sokakta top oynadığım arkadaşım çıkıyor. Kime oy vereceksin diye sorduğumda ‘biz seni tanıyoruz’ diyorlar. Bizim vekillerimizin kapısı olmayacak. Biz Kahramanmaraş’ta oturmayacağız. Kahramanmaraş ayağa kalkana kadar hiçbir vekilimiz yerine oturmayacak. Ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki meclise rahat vermeyeceğiz. Hiçbir bakan oturamayacak. Her bakan çalışmak zorunda kalacak. Nasıl olduğumuzu çok iyi biliyorlar” ifadesini kullandı.

ÖNCE ŞEHRİMİZİ SONRA ÜLKEMİZİ KALKINDIRACAĞIZ

Çabukel sözlerini parti teşkilatını ayağa kalkmaya davet ederek, onlara şöyle seslendi:  “Öncelikle biz kendimizi size emanet ediyoruz. Size düşen bir görev var çok çalışmak bizden daha çok çalışmak. Herkesi aramak zorundasınız onun için sizden bir söz istiyorum hep beraber hepinizi ayağa davet ediyorum. El ele kol kola tutarak. Birlik beraberliği herkese gösterelim ve diyelim ki adaleti ülkemize getireceğiz. Liyakati, eğitimi en iyi şekilde uygulayacağımıza Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini kurtaracağımıza, Kahramanmaraş’ı düşmüş olduğu enkazdan çıkaracağımıza ve güneşli güzel günlere yetişeğimize, ekonomide her bir işçi kardeşimizi her bir çiftçi kardeşimizi rahat ettireceğimize, Kahramanmaraş’ta yaşayan Türkiye’de yaşayan her bir emekli kardeşimizi huzurla yaşatacağımıza, evi olamayan kardeşimize ev vereceğimize ve yine sizleri bu dünyada en iyi şekilde yaşatmak için dünyanın en iyi ülkelerinden biri yapacağımıza, Kahramanmaraş ve Türkiye’nin her yerinde bulunan, Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacıların tamamını ülkemizden göndereceğimize, 8 kardeşimizin tamamını mecliste yetkili ve sorumlu yapabilmek için sabah akşam gece gündüz demeden çalışacağımıza, ev ev dolaşacağımıza tüm dostlarımıza tüm arkadaşlarımıza tüm akrabalarımıza ulaşıp onlara durumu anlatarak onlara bizleri anlatarak seçtireceğimize söz veriyor musunuz?  Bu söz Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in açmış olduğu yolun gideceği yoldur. Ya tarih olacağız ya tarih yazacağız diyor gelen başkanım.  Biz muhalefette durmak için gelmedik. Çok güçlü ekonomi modelleri hazırladık. Durmadan proje üretiyoruz. Proje üreten siyasi parti milliyetçi bir partiyiz. Biz kalkınmayı önceliyoruz. Önce şehrimizi sonra ülkemizi kalkındıracağız. Demokrasiye sonuna kadar önem veriyoruz ve bunun için bu seçimleri kazanacağız. Ve sonuna kadar çalışacağız. Sokak sokak gezerek bunu başaracağız” dedi.

CEKETİMİ ASSAK KAZANIR İFADESİ TARİH OLACAK

Kahramanmaraş İYİ Parti 2. sıra milletvekili adayı Neslihan Koca Nergiz ise konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı. “Rabbim bu felaketi bir daha yaşatmasın diyen Neslihan Koca Nergiz “İyi ki İYİ Parti kuruldu. İyi ki sizler varsınız. İyi ki bizler varız. Kahramanmaraş ve ülkemiz 21 yıldan beri liyakatsiz, beceriksiz bir iktidarla yönetilmektedir. Allah nasip etti teşkilatlarımız ve genel başkanımızın takdirleriyle birlikte 8 tane birbirinden kıymetli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte huzurundayız. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Gördüğümüz üzere diğer listelerde hepsi Ankara’dan gelme ithal adaylar önünüze sunulmuştur. Artık şunu söylemek istiyorum. Artık Kahramanmaraş’ta ceketimi assak AKP kazanır ifadesi Allah nasip ederse 14 Mayısta tarih olacaktır.

HEP BİRLİKTE SİZLERLE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Gerçekten çok büyük acılar yaşadık. Acıyı yaşamayan bizimle birlikte olmayan bu acıları bilmeyen hiçbir şeyi bilemez, yönetemez ve idare edemez. Ben bu manada şunu söylemek istiyorum. Siz bu Kahramanmaraş’ın öz evlatlarına güvenin. Biz sizlere güveniyoruz. Sizlerde bizlere güvenin. Bugün teşkilatımızla birlikte milletvekili adaylarımız hep birlikte sahadaydı. Bugün Namık Kemal Mahallesi’ndeydim. İnanmazsınız belki; insanlar ellerini açmış artık dua ediyorlar bunlar gitsinler diye. İnşallah hep birlikte tarih yazmaya geliyoruz. Bu manada özellikle biz kadınlara gençlere çok büyük işler düştüğünü çalışmalar düştüğünü biliyoruz. Bunun farkındayız. Bugüne kadar siyasi hayatımda hiç kaybetmedim. Bundan sonra da kaybetmeyeceğim. Hep birlikte sizlerle birlikte kazanacağız.”

Editör: TE Bilisim