Kirişci; “Ortak paydamız kahramanmaraş”

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Kirişci, “Hepimizin ortak paydası Kahramanmaraş için gece gündüz çalışacağız” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ile AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, İl Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensuplarının yer aldığı programda; Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi, şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında yürütülen ve planlanan faaliyetler, geçici konaklama merkezleri ve esnaf çarşıları, kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası gibi pek çok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Kirişci ve Başkan Güngör, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Öncelikli Hedefimiz Kahramanmaraş’ı Ayağa Kaldırmak

Programda konuşan Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Depremin yaralarını hızla sarmak ve Kahramanmaraş’ı çok daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en öncelikli hedefimiz. Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden çalışmakta kararlıyız. Bütün milletvekili arkadaşlarımızla el ele vererek ilimizin ve ülkemizin geleceği için ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcu. Gücümüzü ve imkânlarımızı milletimiz için seferber edeceğiz. Üreticisi, esnafı, işçisi, öğrencisi, emeklisi, kadını, erkeği, iş dünyası, STK’sı, medyasıyla hepimizin ortak paydası olan Kahramanmaraş’ımıza hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız” cümlelerini kaydetti.

Bakanlıkla Koordineli Çalışıyoruz

Gelen soru üzerine mikro bölgeleme çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde mikro bölgeleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreç tamamlanmak üzere. Raporlama aşamasının ardından bakanlığımızla birlikte imar planımızı oluşturacağız. Yıkımın büyüklüğüne baktığımızda bu süreçlerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtmek istiyorum. Esnafımızın ve iş dünyamızın ayağa kaldırılması için de küçük sanayi sitemizde ve OSB’lerde daha hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Mikro bölgeleme çalışmalarına bu alanlardan başladık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim