Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş milletvekili adayları tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan Kahramanmaraş MHP 1. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, 6 Şubat'tan itibaren Kahramanmaraş'ta birçok şey değiştiğini belirterek, “Şimdi artık ayağa kalkmak ve yenilenme zamanı. Siyaset mekanizması ise bunu yerine getirebilmek için en önemli bir mekanizmadır malumunuz” dedi.

GÜZEL GÜNLERE KAVUŞABİLMEK İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ

Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette yaralarımız var, bunları sonsuza kadar taşıyacağız. Bunları unutursak zaten ilerleme şansımız olmayacak. Bugün siyaset mekanizmasını Kahramanmaraş için üreticisi ile çiftçisiyle, sanayicisiyle; kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle halkıyla hep birlikte yeniden eski günlerinden daha güzel günlere, imkanlara kavuşabilmesi için seferber edilmesi gereken bir mekanizmadır siyaset.

ÇOK SAYIDA PROJEMİZ VAR

Bu nedenle Biz Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayları olarak bugünden itibaren artık Kahramanmaraş için üzerimize düşen ne varsa, ki bunun için çok sayıda projelerimiz var; İnşallah detaylı olarak bunları peyderpey ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız.

 Tarımdan sanayisine kadar yeni alanlardaki işbirliği alanlarının genişletilmesinden tutun yeni yatırım alanlarının ve teşviklerin üretilmesine kadar pek çok alanda elimizden gelen en büyük gayreti kullanmak üzere bugün buradayız.”

ZUHAL KARAKOÇ DORA KİMDİR?

1983 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimin Kahramanmaraş’ta tamamladı.

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktora yapmaktadır. Kahramanmaraş ve Ankara’da çeşitli özel öğretim kurumlarında öğretmenlik ve koordinatörlük; çeşitli büyükelçiliklerde simultane tercümanlık ve danışmanlık ve uluslararası bir dergide genel yayın yönetmenliği yaptı.

2006 yılında Çankırı’nın Eldivan ilçesine İngilizce öğretmeni olarak atandı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Avrupa Birliği biriminde proje koordinatörü olarak görev yaptı.

Çeşitli uluslararası projelerde görev aldı. En son Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Strateji Geliştirme Daire Başkanı olarak görev yaptı. 27. Dönem TBMM seçimlerinde MHP den Kahramanmaraş milletvekili adayı.

Editör: TE Bilisim