Kahramanmaraş’ta 5-9 Şubat tarihlerinde oynanan Amatör Futbol Liglerinde olaylara karıştığı tespit edilen 8 futbolcu ile birlikte yarım kalan 1 müsabaka ve toplu saldırıda bulunan 1 takım Futbol İl Disiplin Kurulu’na sevkedildi.

Verilen bilgiye göre; 5-7-8-9 Şubat tarihlerinde oynanan U13, U15, U17 Ligleri ile Büyükler Ligi Birinci Amatör Küme’de kırmızı kartla oyun kuralları gereği ihraç edilen Nahırönü Dumlupınarspor’dan Mustafa Erdoğan, Kahramanmaraşspor’dan Ebubekir Demir ile Arsan Sümerspor Antrenörü Mehmet Akif Aksu, ilk resmi müsabakada oynanama cezası ile karar altına alındı.

Bu arada dün akşam Ali Kazancı başkanlığında toplanan Futbol İl Tertip Komiseti, 4 takımdan 8 futbolcuyu tedbirli olarak Futbol İl Disiplin Kurulu’na sevketti. Afşin Belediyespor’dan Celil Karakurt, Arsan Sümerspor’dan Hacı Ökkeş Öztürk ve Ahmet Çiftçigil, Andırın Yeşildağspor’Dan Umut Sarıduman ve Ertuğrul Üstündağ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor’dan İbrahim Akgül, İlker Dönük ve Ahmet Dağ, tedbirli olarak disipline sevk edildiler.

Öte yandan 9 Şubat Pazar günü oynanan Kümbetspor – Arsan Sümerspor Büyükler Ligi Birinci Amatör Küme B Grubu müsabakası, 67’inci dakikada Kümbetspor 1-0 üstünlüğü ile devam ederken, Arsan Sümerspor’dan Ahmet Çitçigil’in hakeme fiili saldırısı nedeniyle yarım kaldı. Müsabaka, Futbol İl Disiplin Kurulu’na sevk edilirken, kararı da Disiplin Kurulu verecek.

 Şubat Çarşamba günü Afşin İlçe Sahasında oynanan Afşin Belediyespor-Nahırönü Dumlupınarspor Büyükler Ligi  Amatör B ligi müsabakası bitiminden sonra misafir takım oyuncularının soyunma odasına giderken evsahibi takımın taraftarlarının saldırısına uğraması nedeniyle Afşin Belediyespor Kulübünün Gözlemci Raporuna istinaden Disiplin Kuruluna sevkine karar verildi.

Editör: TE Bilisim