ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Eftal Karçalı, facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Aldığımız talep ve arkadaşlarımızla birlikte gördüğümüz lüzum üzerine ‘olağan üstü kongreye( götürme kararı aldık. Başvurumuzu ASKF Başkanımız Ergun Önal’a takdim ederek süreci resmen başlatmış bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Karaçalı, paylaşımında “Spor Kamuoyunun Bilgisine..!” başlığında şu açıklamayı yaptı:

“2014 yılından beri yönetim kurulu üyeliğini yaptığım ASKF aldığımız talep ve arkadaşlarımızla birlikte gördüğümüz lüzum üzerine “Olağan Üstü Kongreye” götürme kararı aldık. Başvurumuzu ASKF Başkanımız Ergun Önal’a takdim ederek süreci resmen başlatmış bulunuyoruz.

Ergün Önal başkanımla birlikte bu süreçte yapılacak olan seçim çalışmalarının üslup ve erkâna uygun olarak yapılması ve demokratik bir ortamda seçime gidilmesi konusunda fikir birliği yaptık. Bu konuda tüm camianın hassasiyet göstereceğine yürekten inanıyorum.

Yapılacak eleştiri ve yorumların adabı muhaşerat kuralları içerisinde olması arzusundayım. ASKF Yönetim Kurulu Olağan Üstü Seçim Kararı aldıktan sonra seçim tarihi ve yeri netleşecektir. Bizimle bu yolda yürüyen destekleriyle bizlere güç veren tüm arkadaşlarıma ve camiaya müteşekkirim.”

Merhum Necati Sarıgül öncülüğünde 1987 yılında 12 kulübün kuruculuğunda kurulan ASKF’de, 1992-2014 yılları arasında Mehmet Bağrıaçık ve 2014’den bu yana da Ergün Önal’ın genel başkanlığında çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilisim