Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği spor adamı merhum Osman Çullu’nin bedensel engelliler tarafından unutulmadığı bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Kahramanmaraş’ta uzun yıllar ilgilendiği bedensel engellilerin milli takımda bile antrenörlüğünü yapan Osman Çullu’nun ismi, Isparta’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na verildi. İki gün süren şampiyonada Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk, etkinliği antrenör Osman Çullu anısına düzenlediklerini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyonaya, 44 kulüpten 135 sporcu katılırken; Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, yaptığı açıklamada, etkinliği antrenör Osman Çullu anısına düzenlediklerini söyledi.

Milli takımlarda uzun yıllar antrenörlük yapan Çullu'yu nisan ayında kaybettiklerini ifade eden Uztürk, "Engelli sporlarına özellikle yüzme sporlarına çok faydası bulunan Osman hocamızı, ilk yapacağımız resmi yarışmada anmayı uygun bulduk." dedi.

Organizasyonda, 2020'de yapılacak Avrupa Şampiyonası için sporcu seçeceklerini belirten Uztürk, "Bu güzel ve bizim açımızdan da katılımı yüksek bir organizasyon. Anadolu'nun diğer kentlerine de yayılmasını sağlamamız gerekiyor. Yüzme branşında bütün illerde çalışan, kendine hedef koyan, özellikle yeni ve genç sporcular mevcut. Bizim en büyük kazanımımız da bu genç çocuklarımızdır." ifadelerini kullandı.

Osman Çullu, Nisan ayı içerisinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim