Slovenya’nın ev sahipliğinde Ljubljana şehrinde organize edilen FIVB Challenger Kupası’nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, A Grubu’ndaki ilk maçında Şili ile karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Stožice Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibi 25-13, 25-22 ve 25-22‘lik setlerle 3-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Filenin Efeleri, FIVB Challenger Kupası’nda yarı finale yükselmeyi garantiledi.

TÜRKİYE-ŞİLİ: 3-0

SALON: Stozice

HAKEMLER: Andrea Puecher (İtalya), Mirko Jankovic (Sırbistan)

TÜRKİYE: Adis, Burutay, Yiğit, Oğuzhan, Arslan, Doğukan, Burak (L) (Ertuğrul Gazi, Volkan (L), Metin, Oğulcan)

ŞİLİ: Parraguirre, Uteau, Araya, Parraguirre, Bonacic, Banda, Castillo (L) (M.Parraguirre, Mardones, Soltau)

SETLER: 25-13, 25-22, 25-22

SÜRE: 81 dakika (21′, 30′, 30′)

A Erkek Milli Takımımız, A Grubu’ndaki ikinci ve son karşılaşmasında ise; yarın (05 Temmuz 2019, Cuma), Türkiye saati ile 21.30’da ev sahibi Slovenya ile karşılaşacak. Müsabakayı, FIVB’nin YouTube kanalı naklen yayınlayacak.

TURNUVA STATÜSÜ

Final etabında mücadele edecek 6 takım, 3’erli olmak üzere 2 gruba ayrılır. Grupta oynanan müsabakaların ardından gruplarını ilk 2 sırada bitirecek olan takımlar, yarı finale yükselirler. Yarı finalde galip takımlar finalde şampiyonluk; kaybeden takımlar ise; 3./4.’lük karşılaşmasında bronz madalya için karşılaşırlar. FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan takım ise; 2020 FIVB Voleybol Milletler Ligi’ne katılım hakkı elde eder.

Editör: TE Bilisim