A Milli Kadın Voleybol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Milletler Ligi'ndeki beşinci maçında Almanya'yı 3-0 yendi.

Ay-yıldızlı ekip, son dünya ve Avrupa şampiyonu Sırbistan, İtalya, Polonya, Kanada'nın ardından Almanya'yı da mağlup ederek 5'te 5 yaptı. Milliler, tarihinde ilk kez bir FIVB organizasyonundaki ilk 5 maçını da kazandı.

Dengeli başlayan müsabakanın ilk bölümünde ay-yıldızlılar kaptan Eda'nın yanı sıra Ebrar, Hande ve Cansu ile skor üretirken, Almanya'nın sayıları Orthmann ve Drewniok'tan geldi. Karşılıklı sayıların alındığı mücadelede ilk teknik molaya A Milli Takım 8-7 önde girdi.

Mola dönüşü Ebrar ve Hande ile iyi hücum eden milliler, yakaladığı 3-0'lık seriyle farkı 4 sayıya (11-7) çıkardı. Üstün oyununu sürdüren "Filenin Sultanları" ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. A Milli Takım, kalan bölümde üstünlüğünü koruyarak ilk seti 25-20 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete Orthmann, Weitzel ve Alsmeier'in sayılarıyla başlayan Almanya, 5-2'lik üstünlük kurdu. Ebrar Karakurt'un sayısıyla farkın büyümesine engel olan A Milli Takım, Eda Erdem Dündar ve Hande Baladın'ın elinden gelen sayılarla 5-5 beraberliği sağladı.

Millilerin öne geçmesine izin vermeyen Almanya, setteki ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola dönüşü 3 sayılık seri bulan ay-yıldızlılar, 8-8'de skoru bir kez daha eşitledi. Almanya, etkili bir performansıyla 13-10 üstünlük kursa da çabuk toparlanan Türkiye, elde ettiği 6-0'lık seriyle ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Ebrar'ın skorer oyunuyla 21-15'te 6 sayılık fark yakalayan milliler, ikinci seti de 25-20'lık skorla alarak durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü setin başında Weitzel ile Orthmann'ın iyi servisleri sonrasında sayılar bulan Almanya, teknik molaya 8-5 önde girdi. Morallenen ve iyi oyununu sürdüren Almanya, farkı 5 sayıya (5-10) çıkardı ve kendi adına en yüksek farkı yakaladı.

Naz Aydemir Akyol'un iyi servislerinin ardından skor üreten milliler, 8-0'lık seriyle 13-10 öne geçti. Ebrar Karakurt'un skorer oyunuyla üstünlüğünü koruya Türkiye, ikinci teknik molayı da 16-13'lük üstünlükle geride bıraktı. Kalan bölümde rakibinin öne geçmesine izin vermeyen milliler, seti 25-22, maçı da 3-0 kazandı.

Editör: TE Bilisim