UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasında konuk ettiği Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya'yı 4-2 yenen Galatasaray, son hafta maçları öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Nef Stadı'nda yapılan maçın ilk dakikalarında top daha çok konuk takımın kontrolünde kaldı ancak ilk ciddi pozisyonu 11. dakikada sarı-kırmızılı ekip, Mbaye Diagne ile yakaladı. Senegalli oyuncunun şutunda top direkten dönerken Galatasaray, hemen bir dakika sonrasında Alexandru Cicaldau'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Sofiane Feghouli ve DeAndre Yedlin ile etkili olan Galatasaray, 30. dakikada Duje Caleta-Car'ın kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip, Feghouli'nin 64. dakikada bulduğu golle farkı 3'e çıkardı. Maçın 68. dakikasında Arkadiusz Milik'in attığı golle skor 3-1'e gelirken kalan dakikalarda konuk takım daha baskılı oynadı. Rakibine gol şansı vermeyen ev sahibi takım, 83. dakikada Ryan Babel'in ayağından bulduğu golle bir kez daha 3 fark yakaladı. Bu golden iki dakika sonra sarı-kırmızılılar, Milik'in golüne engel olamadı. Kalan bölümde iki takım da tabelayı değiştirecek golü bulamadı ve maç 4-2 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.

E Grubu'nda çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan ve namağlup lider yoluna devam eden Galatasaray, puanını 11'e çıkardı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, grubu ilk 2'de bitirmeyi garantiledi.

"Kupa 2"de gruplardaki ilk 4 maçını da beraberlikle tamamlayan ve ilk kez mağlup olan Olimpik Marsilya'nın ise organizasyona veda etmesi kesinleşti.

12. dakikada Galatasaray, mücadelede öne geçti. Olimpik Marsilya'nın çıkarken kaptırdığı topu alan Feghouli, pasını ceza yayına doğru koşu yapan Cicaldau'ya aktardı. Rumen futbolcu, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Pau Lopez'in sağından ağlara gönderdi: 1-0

30. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Rakip kalede baskısını artıran Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cicaldau, pasını daha uygun durumdaki arkadaşlarına aktarmak istedi. Altıpastaki Caleta-Car'ın ters vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Pau Lopez'i de yanıltarak ağlara gitti: 2-0

37. dakikada Guendouzi'nin soldan kullandığı serbest atışta Dieng'in kafayla vurduğu topu, kaleci Muslera son anda kornere çeldi.

47. dakikada Lirola'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Dieng'in ceza sahasında, kaleci Muslera'yı da geçtiği pozisyonda dar açıdan yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.

64. dakikada Galatasaray, skoru 3-0 yaptı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında, arka direkte Feghouli meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı.

67. dakikada Dieng, ceza sahasında Kerem Aktürkoğlu'ndan sıyrılmak isterken yerde kalınca hakem Tobias Stieler penaltı noktasını gösterdi. 68'inci dakikada Milik'in kullandığı penaltıda top, kaleci Muslera'dan döndü. Milik, dönen topu ağlara göndererek farkı 2'ye indirdi: 3-1

83. dakikada Galatasaray tekrar farkı 3'e çıkardı. Marcao'nun uzun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Babel, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 4-1

85. dakikada Olimpik Marsilya yeniden farkı 2'ye indirdi. De La Fuente'nin soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Nelsson'un kafasından seken topu arka direkte Milik ağlarla buluşturdu: 4-2

Editör: TE Bilisim