21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından “DÜNYA DOWN SENROMU FARKINDALIK GÜNÜ” olarak ilan edilmesinin ardından, genetik ve anomali olan down sendromuna dikkat çekmek için dünya genelinde uluslar tarafından farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 81 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Down Sendromu Farkındalık Günü, Masa Tenisi ve Hepimiz Anıyız Spor Oyunları etkinlikleri düzenlendi. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilimizde down sendromlu vatandaşlarımıza yönelik masa tenisi ve yüzme etkinliği düzenlendi.

12 Şubat Kapalı Yüzme Havuzunda yapılan yüzme turnuvası sonunda tüm Downlu sporculara madalya ve katılım belgelerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz takdim ettiler. İl Müdürü burada yaptığı konuşmada “ Tesislerimizde tüm özel sporcularımız yıl boyu spor yapma imkânı buluyorlar. Bu tesisler sizler için var.  Bugüne özel düzenlediğimiz turnuvaya katılımlarından dolayı tüm sporcularımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. “ dedi.

Editör: TE Bilisim