Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda kadınlar 63 kiloda altın madalya kazanan Habibe Afyonlu ile erkekler 73 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan Musa Şimşek’i tebrik etti.

Kazakistan’ın Almati kentinde devam eden Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda; kadınlar 63 kiloda Habibe Afyonlu altın madalya, erkekler 73 kiloda Musa Şimşek gümüş madalya kazandı.

Habibe Afyonlu,  final müsabakasında şampiyonanın en hızlı ipponunu Japon Airi Yazawa karşısında 23 saniyede elde ederken sıkletinde şampiyonluğunu ilan etti.  Musa Şimşek ise, final karşılaşmasında Çekyalı rakibi karşısında kazandığı gümüş madalya ile ikincilik kürsüsünde yer aldı.

 BAKAN KASAPOĞLU’NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti. Bakan Kasapoğlu tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “Kazakistan’ın Almati kentinde devam eden Ümitler Dünya Şampiyonası’nda; kadınlar 63 kiloda Habibe Afyonlu altın madalya, erkekler 73 kiloda Musa Şimşek gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attılar. Genç sporcularımızın böylesine kıymetli bir organizasyonda madalya kürsüsünde yer alması, gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Habibe Afyonlu ve Musa Şimşek’i başarılarından dolayı kutluyor, milli sporcularımızın gelişiminde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim