Şampiyonluk hesaplarını son maça bırakan Galatasaray Malatyaspor ile sahasında, Beşiktaş ise Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'de ise gözler bu iki karşılaşmanın sonucunda olacak.

Ligde son maçlar öncesi zirveye ortak olan Galatasaray, Süper Lig'in son haftasında bugün şampiyonluk için sahasında Helenex Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Son haftaya lider Beşiktaş'ın averajla gerisinde giren Galatasaray, şampiyonluk için İzmir'den gelecek haberi bekleyecek. Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda Malatya temsilcisini konuk edecek. Aynı saatte başlayacak müsabakada ise Beşiktaş, deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek.

GALATASARAY'A KAZANMAK YETMİYOR

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki ikili averajda eşitlik bulunurken, +2 genel averaj farkıyla siyah-beyazlılar liderlik koltuğunda oturuyor. Şampiyonluk hesapları yapan sarı-kırmızılı ekibe, sadece maçını kazanması yetmiyor.

Beşiktaş, Göztepe deplasmanında yenilmesi halinde Fatih Terim'in öğrencilerine şampiyonluk için 1 puan yeterli olacak. Siyah-beyazlılar İzmir'den 1 puanla dönerse, sarı-kırmızılıların Yeni Malatyaspor maçını kazanması gerekecek. Beşiktaş, Göztepe'yi yenerse Galatasaray'ın şampiyon olması için rakibini genel averajda geçmesi gerekiyor.

Aslan, Malatyaspor ile oynadığı son 4 maçta yenilmedi

Galatasaray, Yeni Malatyaspor ile oynadığı son 4 lig maçında mağlup olmadı.Sarı-kırmızılı ekip, Malatya temsilcisiyle oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanıp 1'inde berabere kaldı. Galatasaray, söz konusu maçlarda 6 gol atarken rakibine sadece 1 gol izni verdi.

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda Yeni Malatyaspor'u 3 kez konuk etti.

Malatya temsilcisine karşı sahasındaki 3 maçı da kazanan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri toplamda 6 kez havalandırırken kalesinde hiç gol görmedi.

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Süper Lig'in 42. ve son haftasına averajla lider giren Beşiktaş, bugün İzmir'de şampiyonluk için sahaya çıkacak. Siyah-beyazlı takım, Göztepe'yi yenip Galatasaray'ın farklı skorla galip gelmemesini bekleyecek.

Son iki maçında yenilerek şampiyonluk yolundaki avantajlarının çoğunu kaybeden Beşiktaş, ligin son maçında Göztepe'nin konuğu olacak. İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak mücadele saat 20.30'da başlayacak. Mücadelede Fırat Aydınus düdük çalacak.

Siyah-beyazlılar, Göztepe maçından 3 gün sonra yine İzmir'de ve aynı statta bu kez Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile karşılaşacak. Beşiktaş 3 günde her iki kupayı da kazarak sezonu çifte kupa ile kapatmak amacında.

Beşiktaş, şampiyonluk için Göztepe'yi yenip Galatasaray'ın Helenex Yeni Malatyaspor ile oynayacağı maçın sonucunu beklemek istiyor.

Zirvedeki Beşiktaş ile Galatasaray ikili averajda eşit durumda bulunurken, son hafta maçları sonunda olası puan eşitliğinde şampiyonu genel averaj belirleyecek.

Ligde Beşiktaş'ın +44, Galatasaray'ın ise +42 averajı bulunuyor.

Siyah-beyazlı takım, rakibiyle berabere kalırsa Galatasaray'ın berabere kalması veya yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan edebilecek.

Ligde son hafta öncesinde 51 puanla 10. sırada bulunan Göztepe'nin rakibi Beşiktaş'ın maçta alacağı sonuca göre şampiyonluk ihtimali bulunuyor.

Ligde sadece 1 galibiyet aldığı son 6 karşılaşmada 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'nda galip gelemediği son 3 müsabakada Galatasaray'a 3-1 ve İttifak Holding Konyaspor'a 1-0 yenilirken, Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin ilk yarısında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olmuştu.

Ligin 41. haftasında Fatih Karagümrük ile oynanan maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan ve omzunun çıktığı açıklanan Adem Ljajic'in durumu ise son değerlendirmenin ardından belli olacak. Göztepe'de sakatlıkları süren Balazs Megyeri, Marko Mihojevic ve Kerim Alıcı takımdaki yerini alamayacak.

Beşiktaş ile Göztepe, ligde 54. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 53 maçtan 27'sini Beşiktaş, 10'unu Göztepe kazandı, 16 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gol sayılarında da Beşiktaş'ın, Göztepe'ye 86-49 üstünlüğü bulunuyor.

Bu sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Göztepe'yi 2-1 mağlup etti.

İki takım arasında İzmir'de oynanan son 2 maçta Göztepe, rakibine üstünlük kurdu. Geçen sezon rakibini 2-1 mağlup eden Göztepe, 2018-2019'da evinde oynanan maçı da 2-0 kazandı.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUK ŞANSI SÜRÜYOR

Fenerbahçe, Süper Lig'in son haftasında bugün Hes Kablo Kayserispor'a konuk olacak. Şampiyonluk şansı bulunan sarı-lacivertli ekibin kulağı İzmir ve İstanbul'da olacak.

Beşiktaş ile Galatasaray kaybeder, Fenerbahçe kazanırsa sarı larcivertliler şampiyon oluyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak.

Editör: TE Bilisim