Voleybola adanmış hayatların sporseverlerle buluşturulduğu, spora adım atacak gençlerin kendileri için rol modeller bulabileceği Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi, efsane isimlerin bir araya geldiği Voleybolun Unutulmazları “Biz Takımı” Büyük Buluşması’nda tanıtıldı.

Eski voleybolcu ve eğitimci Gülnur Özfer Görgün tarafından 2015 Ocak ayında sosyal ağ platformu Facebook’ta kapalı bir grup içinde;  önce vefat eden voleybolcuların yaşam hikayesi, anıları ve fotoğraflarının paylaşımı ile başlayan, daha sonrasında ise belirlenen kriterlere uyan yaşayan voleybol üyelerinin tanıtımıyla devam eden, 4,5 yıldır kesintisiz süren Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi;  5 cilt, 2250 sayfalık eşsiz bir eser.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ “Türk sporu ve Türk voleybolu tarihinde önemli bir işi gerçekleştirerek böyle güzel bir organizasyonda sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Her zaman belirttiğim gibi; voleybol camiası her zaman en iyisini hak eden nezih bir camia. Hakemleri, antrenörleri, kulüpleri, sporcularıyla çok başarılı bir camiayız. Gururlu ve mutluyuz. Aynı parkelerde top koşturmuş, voleybol oynamış farklı jenerasyonların kucaklaştığı bu anlamlı güne imza atan Gülnur Görgün’ü kutluyor ve tebrik ediyorum. Gülnur Görgün voleybol ailemizin içinden gelen bir isim. Kendisi oyuncu olarak voleybola emek vermiştir. İçimizden biri olarak voleybola emeği bugün de devam etmektedir” dedi.

Tamamıyla gönüllülük esasıyla hazırlanan Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi’nin spor tarihçilerine, araştırmacılara, diğer spor branşlarına bir referans, bir esin kaynağı olacağına inandıklarını belirten Gülnur Özfer Görgün ise “Bu eşsiz ve kapsamlı çalışma, Biz Takımı’nın kolektif çabaları, katılımı ile ortaya çıktı. Voleyboldan geçen hayatların anlatıldığı eserde 10.000’e yakın görsel kullanıldı.Eserimiz sayesinde 1905-1965 yılları arasında doğan ve yaşamlarının oldukça uzun bir bölümünü voleybolla iç içe geçiren 712 kişinin geçmişteki anıları, hikayeleri tekrar canlanıyor, bu ansiklopediyle ölümsüzleşiyor, geleceğe aktarılıyor” dedi.

Kapsamı ve derinliği itibarıyla Türk spor dünyasında bir ilk olan Voleybolun Unutulmazları Ansiklopedisi; Türkiye Voleybol Federasyonu’nun desteği, Türkiye Ziraat Bankası ve sponsorların katkıları ile basıldı. Ayrıca eser, Dijital bir Voleybol Müzesi oluşumunda kullanma şartı ile Voleybolcular Derneği’ne bağışlanacak. Voleybolun Unutulmazları Biz Takımı Büyük Buluşması katılımcılarının etkinlik alanında kurulan alanda bağış karşılığı aldığı ve yoğun ilgi gösterdiği ansiklopedi, tüm sporseverlerin ulaşabileceği bir eser olacak.

Editör: TE Bilisim