ütçe dostu ağ markası Mercusys, kullanıcılara sadece fiyat avantajı sağlamıyor, çok yönlü ürünleriyle de rakiplerinden ayrılıyor. Örneğin Mercusys’in şu an Türkiye’de satılan üç model Wi-Fi sinyal genişleticisi, aynı zamanda erişim noktası (access point) işlevine de sahip. Kullanıcılar tek bir kutu ile birden fazla ihtiyaçlarını, üstelik ekonomik olarak karşılamış oluyorlar.

Mercusys’in ME10, ME20 ve ME30 model sinyal genişleticilerinde birer adet yerel ağ (LAN) girişi yer alıyor. Aynı fiyat bandında yer alan benzer ürünlerde genelde olmayan bu özellik, kullanıcılara avantaj sağlıyor. Evlerinde Wi-Fi sinyalleri her yere yeterince güçlü ulaşmıyorsa, sözkonusu ürünlerle bu sorunu çözebiliyorlar. Her birinin kurulumu ve kullanımı son derece kolay olan Mercusys sinyal genişleticiler, doğru yere konumlandırılarak evin diğer noktalarına da Wi-Fi sinyallerinin ulaşmasını sağlıyorlar.

Erişim noktası özelliği neye yarar?

Mercusys ME10, ME20 ve ME30 model sinyal genişleticiler, Wi-Fi sinyal sorununu çözmenin yanı sıra üzerlerinde yer alan LAN girişi sayesinde kablo ile ağa bağlanabilen cihazların ağa erişmesi için de kullanılabiliyorlar. Yani hem Wi-Fi sinyallerini evin diğer noktalarına ulaştırıyorlar, hem de örneğin akıllı TV’nin ağa bağlanmasını sağlıyorlar. LAN girişine Ethernet kablosu ile akıllı TV, PC, oyun konsolu gibi cihazlar bağlanabiliyor. Bu cihazları ağa bağlamak için ayrıca bir çözüm arayışına girmek ya da başka bir cihaz almak gerekmiyor. Tek yatırımla iki sorun çözülmüş oluyor.

Söz konusu sinyal genişleticiler kablolu bağlantıyı kablosuza dönüştüren bir erişim noktası olarak da kullanılabiliyor. Evde ya da küçük ofiste sadece kablolu bağlantısı olanlar, Mercusys’in bu modelleriyle kablosuz bağlantı elde etmiş oluyorlar.

Mercusys yetkilileri, kullanıcıların ürün tercihi yaparken ihtiyaçlarını doğru belirlemelerini ve bu ihtiyaçlara en uygun ürünü seçmelerini öneriyorlar. Birden fazla işlevi olan ürünlerin, hem maliyet hem kullanım rahatlığı (tek bir cihazı yönetmek) hem de daha az yer kaplama gibi avantajları olduğunu vurguluyorlar. Benzer ürünlerle kıyaslama yaparken bu özelliğe de dikkat edilmesi konusunda kullanıcıları uyarıyorlar.(BDS)

Mercusys sinyal genişleticiler hakkında daha ayrıntılı bilgi için:  https://www.mercusys.com/tr/product/list-18899

Editör: TE Bilisim