Kahramanmaraş’ta iki lise öğrencisinin, kent merkezinde farklı liselerde eğitim gören 6 kız öğrencinin sosyal medya hesaplarında yer alan fotoğraflarını izinsiz şekilde kullanarak yapay zeka aracılığıyla müstehcen içeriklere dönüştürdüğü ortaya çıktı.

Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
Uyuşturucu Operasyonunda Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Şüphelilerin bu içerikleri çeşitli dijital platformlarda paylaştıkları belirlendi. Olayın ihbar edilmesi üzerine harekete geçen emniyet birimleri, yapılan teknik ve dijital incelemeler sonucunda şüpheli öğrencileri tespit etti. Gözaltına alınan ve “suça sürüklenen çocuk” kapsamında değerlendirilen iki şüpheli, işlemlerinin ardından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, özellikle yapay zeka teknolojilerinin kötüye kullanımına karşı aileleri ve öğrencileri dikkatli olmaya çağırırken, dijital suçlara karşı hukuki yaptırımların kararlılıkla uygulandığını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta Yapay Zeka Destekli Müstehcen İçerik Skandalı