Bacak Titremesi Neden Olur?

Bacak titremesi, yorgunluk, gün içinde hareket ederken zorlanma, aşırı stres ve kaygıları günler geçirme bacak titremesine sebep olan başlıca durumlardır. Bazen bacak titremesi daha ciddi hastalıkların belirtisi-semptomu olabilir. Ayrıca, bacak titremesi ve vücutta farklı yerlerde gözlemlenen titremeler tremor(titreme hastalığı) olarak geçmektedir. Bacak titremesi ilk başta basit ve önemsiz bir hastalık olarak gözükse de titremelerin bir süre sonra hala geçmemesi durumunda, hastanın bir sağlık kurumuna başvurması gerekmektedir. Bacak titremesinin başlıca nedenleri;

Yaşlanma

Kasların yorulması veya fazla zorlama hali(hamlama)

Kan şekerinin düşmesi

Yorgunluk

Stres

Aşırı kafein tüketimi

Nasıl Tedavi Edilir?

Bacak titremesinin tedavisi hastalığın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Evde uygulanabilecek tedavi yöntemleri olduğu gibi, hastalığın ilerlemesine bağlı olarak hastanede doktor tarafından uygulanması gereken tedavi yöntemleri bulunmaktadır.Stres, yorgunluk durumlarına bağlı gerçekleşen titremelerde bir süre sonra genellikle titremeler geçer. Bu süre boyunca dinlenmek, stres unsurlarından uzak kalmaya çalışmak süreci hızlandıracaktır.

Sporda hamlama, ev temizliği sırasında bedeni yorma veya başka sebeplerden ötürü vücut limitlerini zorlama sebebiyle ortaya çıkan titremelerin geçmesi için uzun süreli yatarak dinlenme, bedeni yormadan esnetme egzersizleri iyi gelebilir. Ayrıca bu sebeplerden dolayı, bacak titremesini gidermek için dengeli ve yeterli beslenme, gün içinde bedeni hareket ettirme de uzun sürede bacak titremelerine iyi gelebilir. Bacak titremelerinin geçmediği takdirde kesinlikle hastaneye başvurulmalıdır. Bu hastalığa sebep veren unsurlara göre tedavi yöntemi değişkenlik gösterebilir. Genellikle titreme hastalıkları için nöroloji alanından muayene alınması gerekmektedir. Hastalığın durumuna bağlı değişse de ilaç tedavisine başvurulur.

Tremor (Titreme Hastalığı) Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Titreme hastalığı, yoğun tempoda bir hayat sürmek, aşırı strese maruz kalmak, yorgunluk gibi daha mental sebepleri olabilir. Bu faktörler azaldığında titremeler büyük ölçüde azalır. Fakat bu hastalık aynı zamanda beyni, sinir sistemini ve kasları etkileyen bir bozukluk nedeniyle de ortaya çıkabilir. Bu durumda hastanın bir sağlık kurumuna başvurması şarttır.

Titremelere neden olabilecek hastalıklar;

İnme

Travmatik beyin hasarı

Parkinson hastalığı

Alkolizm

Multipl skleroz halk arasında bilinen adıyla MS, merkezi sinir sistemi hastalığı

Hipertiroidi vücudun çok fazla tiroid üretmesi durumu

Titreme hastalığı da  bacak titremesinde kullanılan tedavi yöntemleri kullanılır çoğunlukla. Stres, kaygı ve yorgunluk durumlarında kişinin uzun süreli dinlenmesi ve stres unsurlarından uzak kalması titremeye iyi gelebilir. Daha ciddi hastalıklarına bağlı olan titreme durumlarında ise sağlık kuruluşuna başvurulup doktora danışarak bir tedavi gerçekleşmelidir. İlaç titremeleri tedavi etmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca fizik tedavi kas koordinasyonunu ve kasları güçlendirmesi sebebiyle titremelerde azalma yaşanabilir. Beyin stimülasyon cerrahi müdahalesi ise şiddetli titremelerin tek tedavisi olabilir. Beyinin titremelerden sorumlu kısmına yapılan işlemdir. Bu ameliyat şiddetli titremeler yaşayan ve hayatını ciddi etkileyen hastalara yapılmaktadır. Hastanın durumuna ve hastalığın şiddetine göre doktor tarafından karar verilmesi gereken bir cerrahi işlemdir