Paslanmaz boru modelleri özellikle riskli ve zor tesisatlar da kullanılır. Bu boruların özelliği ömür boyu garantili olmalarıdır. Bu sebeple bir defa kullanıldıkları yerde bir daha kontrol veya yenileme gibi işlemlere gerek kalmaz. Özellikle su, petrol veya gaz transferi yapılan yerler için en çok önerilen seçeneklerden biridir. Farklı kalınlık ve genişliklerde üretilebildikleri için her türlü alanda ve her türlü amaç için kullanılabilirler. Uzun ömürlü olmaları sebebi ile diğer boru çeşitlerine göre daha çok tercih edilirler. Her ne kadar fiyat konusunda diğer boru çeşitlerine göre daha pahalı olabilseler de yine de uzun kullanım süreleri sebebi ile avantajlı olduklarını herkes kabul etmektedir.

Farklı kalitelerde çelik malzemelerden üretildiklerinden dolayı üreticiler bu ürünler hakkında paslanmama ve benzeri garantiler vermektedirler. Yeraltı veya yer üstü gibi her türlü alanda kullanılabilirler. Dış şartlardan etkilenmedikleri gibi aynı zamanda darbeye de dayanıklı oldukları için kullanım alanları çok fazladır. Paslanmaz boru kullanılan tesisatlarda genellikle sızıntı, çatlama veya buna benzer olumsuz durumlar olmadığı için doğal olarak hazırlanan tesisat çok uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. İstenen her türlü uzunlukta paslanmaz boru temin etmek mümkün olabildiği için bu borular ile her türlü tesisatı hazırlamak mümkün olabilmektedir. Bu sebeple günümüzde en önemli ve en riskli tesisatlar için mutlaka bu borular kullanılmaktadır.

Boru Kelepçesi

Borular ile hazırlanan tesisatlarda kimi zaman beklenmedik sızıntılar yaşanabilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için boruların bağlantı kısımlarına mutlaka kelepçe takılır. Bu kelepçelerin amacı boruların bağlantı yerlerinden çıkmalarını engellemek ve aynı zamanda sızıntıları tam olarak engelleyebilmektir. Boru kelepçesi kullanılan tesisatlarda sızıntı olması neredeyse olanaksızdır. Farklı özellikler de ve farklı malzemelerden üretilen bu kelepçeler mutlaka doğru yerlerde kullanılmalıdır. Örneğin yüksek ısı ve basınç olan bir yerde plastik kelepçe kullanmak riskli olabilir. Isı sebebi ile eriyecek olan kelepçe ilerleyen zamanlarda ilgili bölgenin sızıntı yapmasına neden olabilir. Bu sebeple bu tarz alanlarda mutlaka çelik kelepçe kullanmak gerekir.

Boru kelepçesi günlük hayatta kullandığımız birçok boru bağlantısında karşımıza çıkmaktadır. Örneğin arabalarımızda kullanılan boruların bağlantı yerleri veya mutfaklarda tüp ile ocakların bağlantıları gibi yerlerde mutlaka boru kelepçesi kullanıldığını görebiliriz. En çok kullanılan kelepçe çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Metal Boru Kelepçesi
  • Somunlu Boru Kelepçesi
  • 100’lük Boru Kelepçesi
  • PVC Boru Kelepçesi
  • Vidalı Boru Kelepçesi

Bu kelepçelerin her biri farklı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. Kullanıldıkları alana dayanıklılık ve aynı zamanda güven kazandırdıkları için doğal olarak her türlü tesisatta bu ürünlere rastlayabiliyoruz. Eğer sizde paslanmaz boru veya boru kelepçesi gibi ürünler hakkında detaylı bilgiler almak isterseniz o zaman her zaman sanayiden.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim