İnsanların kullanmış oldukları isimlere baktığımızda hepsinin bir anlamı olduğu görülmektedir. Özellikle çiftler çocuklarına isim koymadan önce hangi ismin ne anlama geldiğini sıkça araştırılmaktadırlar. Birçok kişi için Kur'an'da geçen isimler daha çok tercih edilmektedir.

TUĞBA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Tuğba ismi, iyilik ve güzellik anlamında kullanılmaktadır. Başka bir deyişle bu ismin hoşluk anlamı bulunmaktadır. Tabi bu ismin başka bir anlamı da olduğu görülmektedir. Buna göre Tuğba ismi, cennette olduğu düşünülen bir ağaca verilen isimdir. Bu ağacın özelliği ise kökünün yukarıda dallarının ise aşağıda olmasıdır.

Tuğba ismine çevremizde sıkça rastlama şansımız bulunmaktadır. Çünkü birçok insanın adı Tuğba olarak dikkat çekmektedir. Yani bu isim yaygın şekilde tercih edilen isimlerden birisidir.

Tuğba ismi Arapça kökenli bir isimdir ve anlamı bakımından oldukça çok merak edilmektedir. Sonuçta isim tercih edilmeden önce anlamını öğrenmek oldukça mantıklıdır. Zaten bu ismin anlamı da görüldüğü üzere oldukça güzel bir içeriğe sahiptir. Özellikle çocuğun ismiyle yaşaması düşüncesi hakim olduğu için herkes iyilik ve güzellik anlamına gelen Tuğba ismini seçmeyi çok sevmektedir.

TUĞBA İSMİ HANGİ CİNSİYET İÇİN KULLANILMAKTADIR?

Tuğba İsminin verildiği cinsiyet ise kız çocuklarıdır. Kızı olan birçok çiftin isim olarak Tuğba ismini seçtikleri sıkça görülmektedir.

TUĞBA İSMİ KUR'AN'DA GEÇER Mİ? TDK SÖZLÜK ANLAMI NE DEMEK?

Tuğba isminin Kur'an'da geçen bir isim olmadığı dikkat çekmektedir. Tabi yine de bu ismi çocuğunuza vermekte herhangi bir sakıncası yoktur.

Tuğba ismi TDK'ya göre net bir şekilde ifade edilmiştir. İsmin TDK anlamı ise cennette olduğuna inanılan ilahi bir ağaçtır. İyiliği ve güzelliği ifade etmesi bu ismin sıkça tercih edilmesine neden olmaktadır.

TUĞBA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Her ismin olduğu gibi Tuğba isminin de çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Yani ismin anlamı kadar özellikleri de çok fazla merak konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu meraktan dolayı Tuğba ismiyle ilgili olan özellikler araştırılmaktadır. Zaten genellikle isimler ile kişilik yapıları benzerlik göstermektedir. Yani Tuğba ismini taşıyan kişilerin bu isme ait özellikleri taşıması muhtemeldir. Tuğba isminin anlamı gibi özellikleri de oldukça iyidir. Bundan dolayı çok sevilen bir isim olmayı kolayca başarmaktadır.

- Tuğba ismini taşıyanlar samimi ve içten olan kişilerdir,

- İnatçı yapıları sayesinde başladıkları her işi bitirmek için uğraşırlar,

- Hayatı hızlı ve keyifli yaşamayı severler,

- Güçlü bir karakterleri vardır,

​​​​​​- İletişim yetenekleri oldukça gelişmiştir,

- Sorumluluk almayı severler,

- Çevrelerine karşı duyarlı olarak bilinirler.

https://www.cnnturk.com/yasam/tugba-isminin-anlami-nedir-tugba-ismi-kuranda-gecer-mi-tdk-sozluk-anlami-ne-demek

Editör: TE Bilisim