Son yıllarda giderek kullanımı artan ürünlerden bir tanesi tuz lambasıdır. İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkileri görülen tuz lambalarının ne işe yaradığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Tuz lambalarının faydaları ile ilgili merak edilen detayları derledik.

Tuz lambası kaya tuzu kullanılarak yapılan bir tür lambadır. Kullanıldığı ortamda insan sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilinen tuz lambaları birçok kişi tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Tuz lambalarının yapımında genel olarak kaya tuzu kullanmaktadır. Ülkemizde Çankırı kaya tuzu kullanılarak yapılan tuz lambaları üretilmektedir. Tuz lambası adı verilen lambalar kişiler tarafından hem dekoratif amaçlı hem sağlığa faydalı olarak kullanılmaya başlanmalıdır.

TUZ LAMBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Tuz lambaları son yıllarda oldukça fazla kullanılmaya başlayan ürünlerdir. Birçok faydası bulunan tuz lambaları sağlığa faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Bu sebeple kullanımı da yaygınlaşmaya başlamıştır. Tuz lambalarının en çok bilinen faydaları şunlardır;

NEGATİF İYONLAR YAYAR

Tuz lambası kullanıldığı ortamda negatif iyonları yayar. Böylece ortamın havasını temizleyen tuz lambaları nefes almayı kolaylaştırarak insan sağlığına fayda sağlar. Birçok kişi tarafından kullanılması önerilen tuz lambaları şifa kaynağı olarak kullanmaktadır.

NEM DENGESİNİ SAĞLAR

Tuz lambası nem dengesini sağlar. Bulunduğu ortamda nem oluşumunu engellemesi sebebiyle de tuzun fazla nemi çekmesini sağlar. İçinde bulunan ampul sayesinde nemi maksimum derecede içine çeker. Böylece rutubetli ortamların uygun nem seviyesine ulaşmasını sağlar.

KAS AĞRILARINI AZALTIR

Tuz lambası nemli ortamlarda oluşan kas ve eklem ağrılarını da büyük ölçüde azaltmaya yardımcıdır. Bu sebeple kas ve eklem ağrıları olan kişiler tuz lambası kullanarak ağrılarını azaltabilir.

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA İYİ GELİR

Mekânın nem dengesini sağladığı için özel ve solunum yollarının neden olan hastalıklara iyi gelen tuz lambaları nefes darlığı, astım, alerji sorunlarının iyileşmesine yardımcı olur. Göğüs hastalarının rahat nefes almasını sağlar.

UYKU KALİTESİNİ ARTIRIR

Tuz lambaları uyku problemi yaşayan kişilerin rahat bir şekilde uyumasını sağlayarak uyku kalitesini artırır. Gece lambası amacıyla kullanıldığında yatak odası havalarının temizlenmesini sağlar ve kaliteli uyku imkânı sunar.

POZİTİF DUYGULARI HAREKETE GEÇİRİR

Tuz lambası renklerden dolayı da huzurlu bir ortam oluşmasını sağlayarak pozitif duyguları harekete geçirir.

YOĞUNLAŞMAYI ARTIRIR

Rahat nefes almayı yardımcı olan tuz lambaları yoğunlaşmayı artırır ve uzun süreli çalışmalarda odaklanmayı sağlar.

Birçok alanda kullanılan tuz lambaları özellikle bulunduğu ortamın havasını temizleme konusunda oldukça etkilidir. Böylece tuz lambalarının sağlığa faydaları da oldukça fazla olmaktadır. Hem dekoratif amaçlı hem de sağlıklı olmasından dolayı son yıllarda sıkça tercih edilir.

https://www.milliyet.com.tr/amp/pembenar/tuz-lambasinin-faydalari-nelerdir-himalaya-tuzu-ve-kaya-tuzu-lambalari-ne-ise-yarar-6377179

Editör: TE Bilisim