Şengör, Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi açıkladı Şengör, Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi açıkladı

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Dünya Papağan Günü'nü renkli etkinlikle kutluyor! 1-2 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan "Boyalı Papağan Etkinliği" ile çocuklar, doğanın en renkli ve konuşkan dostları olan papağanlar hakkında hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim yaşayacaklar.

Bu özel günde, 3-5 yaş ve 6-12 yaş aralığındaki çocuklar, kendi papağanlarını yapma fırsatı bulacaklar. Etkinlikte, çocuklar çıktı olarak alacakları papağan şablonlarını diledikleri renklerde boyayacak ve keserek kendi papağanlarını oluşturacaklar. Etkinlik süresince, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkındaki papağan türleri hakkında bilgi verilecek ve evcil hayvan ticaretinin bu kuşlar üzerindeki olumsuz etkileri anlatılacak. Çocuklar, doğanın bu renkli ve neşeli kuş türü hakkında bilinçlenirken, eğlencenin tadını çıkaracaklar.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık.

*Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Fyzoo'da Dünya Papağan Günü'ne Özel Renkli Etkinlik

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Editör: Akif Arslan