29 Ocak 2023 tarihinde yapılacak Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin seçimlerinde kader birliği yaptığı esnaflarla birliktelik kuran Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanı Ali Rıza Kekeç, “Seçime hazırız” dedi.

Tüm Kahramanmaraşlı esnafının finansal sorunlarının çözümü için çalışacaklarını vurgulayan Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Rıza Kekeç, esnaf ve sanatkârların sorunlarına ilişkin çözüm arayışında olduklarını ve projeler ürettiklerini dile getirdi.

Başkan Kekeç;  ‘Esnafımızın iyi niyetine her zaman güvendim’ ve güvenerek yola çıkıyorum. Bilindiği üzere S.S. Merkez Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu olarak geçtiğimiz ay Olağan Üstü Genel Kurul kararı aldık. 2004 yılından bu yana Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteydim. Yasaların öngördüğü şekilde üyelerimize en iyi şekilde hizmet sunmaya çalıştık. Amacımız daima esnafımızın kalkınması, işini geliştirmesi bununla beraber ülke ekonomisine ve istihdama katkıda bulunmak olmuştur. Tekrar yönetime talip olarak bunların devamını sağlamak ve yeni hedeflerimize ahilik kültürü ile ulaşmaktır” diye konuştu.

“ESNAFIMIZ İÇİN NASIL DAHA FAYDALI HİZMETLER VEREBİLİRİZ ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

Kefalet Kooperatifleri Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanı ve Kahramanmaraş Merkez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Kekeç: “Amacımız, esnafımız için nasıl daha faydalı hizmetler verebiliriz çabası içerisindeyiz. Esnaflarımız bize güveniyor. Bu bizim için büyük bir onur olduğu kadar, sorumluluklarımızı da artırıyor. Bu sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Şahsım ve yönetim kurulumla birlikte en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Biz her geçen gün büyüyen bir aileyiz. Esnaflarımızın güvenine layık olmaya çalışacağız” dedi.

“ESNAFIMIZIN RAHAT NEFES ALMASI İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ”

Yapılacak olan Genel Kurul’a hazırlıklarını yaptıklarını ve esnafla dirsek temasında olduklarını anlatan Başkan Ali Rıza Kekeç; “Esnafımızdan aldığımız güç ve destekle, hizmetlerimizi daha iyiye, ve daha güzele ulaştırmanın gayreti içerisinde olmaya devam ettik ve devam edeceğiz. Kıymetli üyelerimiz; Bizim kooperatifçilik ten muradımız, kooperatiflerimize ve onların haklarının korunmasına hizmetten ibarettir. Şunu biliyoruz ki ahlaki temeller üzerinde yükselmeyen bir yönetim, kalıcı olmayacaktır. İnandığımız adımları atmaktan asla çekinmeyeceğiz. Kooperatifciliğin kirlenmesine, yolsuzlukların alıp başına gitmesine geleceğimizin hortumlanmasına, bağlı kooperatiflerin bölge birliği arasında güven bunalımlarının yaşanmamasına ve kurumlarımızın adım atmasını engelleyecek asırlık kısır çekişmelere izin vermeyeceğiz. Kooperatiflerimiz farklı siyasal eğilimlerden büyük bir hoşgörü içinde birlikte bulunduğu ortak çıkarlar için meşru ve demokratik çizgide çaba gösterdiği bir emek ocağıdır. Neler yaptığımızı neler yapacağımızı anlatıyoruz. Ama bu yaptıklarımızı kesinlikle yeterli görmüyoruz. Kendimizi anlatırken haddimizi bilerek şaşmaz ölçüyüde elden bırakmıyoruz. Kendi kararlarımızı mutlak doğrular olarak kabul etmiyoruz. İnsan olduğumuzu ve hata yapma ihtimalimizi göz ardı etmiyoruz. Hakkaniyet ölçüsünü elden bırakmıyoruz ve gurura kapılmıyoruz, Sizlerin sevgisini bugün olduğu gibi yarın da kazanmak istiyor ve gök kubbe altında, hayırla yad edilmek istiyoruz. Kendi içinde küçük tartışmalardan arınmış, barış ve istikrar misyonu olarak, etkili görevler üstlenmiş bir bölge birliği için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sizlerin ortak aklı ve vicdanı olmaya çalışıyoruz. En yıkıcı eleştirilerle incitildiğimiz zaman bile metaneti elden bırakmadık. Sizlerden biri olduğumuzu bu gerçeği yönetimde bulunduğumuz yıllar içinde hiç aklımızdan çıkarmadık. Sizlerin emanetini taşımanın ağır sorumluluğunu hiç unutmadık,ve unutmayacağız.. Bölge Birliğimiz bizim dönemimizde adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Bu kongre sizinle birlikte, Birliğimizi daha ileriye götürmeyi ilke edindik.. Sizlerden aldığımız güç ile aşamayacağımız engel yoktur. Allah utandırmasın diyor, yolumuz açık olsun, 29 ocak Kafum merkezinde yapılacak olan kongremizin tüm bölgemize bağlı kooperatiflerimize, hayırlar getirmesini dilerim” ifadesini kullandı.

http://aksuhaber.com/esnafimiz-bize-guveniyor-biz-secime-haziriz/9203/

Editör: TE Bilisim