2022'yi 3 milyar dolar ciroyla kapatmayı hedefleyen sağlık turizmi sektörü, hem hizmet kalitesi hem de yeni yatırımlarla istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Bu yeni yatırımlardan bir tanesi de saç ekimi alanında geliştirdiği tedavi yöntemleriyle dünya markası haline gelen Dr. Servet Terziler'den geldi. Aynı zamanda Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı olan Dr. Servet Terziler, 55 milyon TL yatırımla ileri teknolojileri bünyesinde barındıran Dr. Terziler Exclusive Hair Clinic'i hizmete soktu. İstanbul Etiler'de yer alan ve tam teşekküllü bir hastane büyüklüğündeki klinikte 70 sağlık profesyoneli istihdam edilecek. Bu rakama idari birimlerdeki personel eklendiğinde istihdam edilecek insan sayısı 100'ü bulacak.

İSTANBUL SAÇ EKİMİNDE DÜNYA BAŞKENTİ

Türk sağlık turizminin dünyanın yükselen yıldızı olduğunu belirten Dr. Servet Terziler, Türkiye'nin bu alanda Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu için bir merkez üssü haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin saç ekim, estetik ve genel sağlık turizmindeki payının giderek arttığını belirten Dr. Terziler, şunları söyledi:

"Bu ivmenin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Sağlık turizmi açısından Türkiye'ye uzaklığı 2-3 saat olan ülkelerden ülkemize akın var. İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu coğrafyasının çekim alanıyız. Bunun yanında Avustralya'dan Kanada'ya ve Kore'ye kadar neredeyse tüm ülkelerden Türkiye'ye gelen hastalar var. Hindistan’dan ve Çin’den de hasta almak için mücadeleye başladık. Kaliteyi uygun maliyete tercih eden dünya insanı için hizmet aldıkları bir ülke haline geldik. Türkiye saç ekim noktasında dünyanın 1 numaralı ülkesi, İstanbul da bu konuda saç ekimin başkenti oldu."

Türkiye'de yurtdışından gelenler için özellikle saç ekimin çok revaçta olduğunu kaydeden Terziler, "Daha sonra estetik cerrahi ve diş alanının ilk 3’ü paylaştığını söyleyebilirim. Göz, organ nakilleri, kalp ameliyatları, kanser tedavileri alanları da yoğun talep görüyor." ifadelerini kullandı.

3 YIL İÇERİSİNDE DUBAİ VE LONDRA

Sağlık turizmi sektöründe ciddi yatırımların yer aldığını ve kendisinin de böyle bir yatırımı ülkemize kazandırdığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Terziler, "Dr. Terziler Exclusive Hair Clinic İstanbul’u, Dubai’de yaklaşık olarak 2023- 2024’de, Londra’da ise 2025-2026’da açma hedefim var. Böylece bir Türk markasını dünyanın en önemli saç tedavi kliniklerinin yer aldığı şehirlerde rekabete sokmuş olacağız. Dünya markası olmanın yolu yurt dışına açılmaktan geçiyor." diye konuştu.

SAÇ TEDAVİLERİNDE BİR İLK: 'SAFİR MÜCEVHER'

Dr. Servet Terziler, yeni klinikte kullanılacak ileri teknolojiyle zenginleştirilen tedavi yöntemleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Dr Terziler Exclusive Hair Clinic’de robotik DHI tekniği ile bir saç ekim yöntemi gerçekleştiriyoruz. Özellikle dünyadaki en gelişmiş saç ekim yöntemlerinin bulunduğu ve ilk kez kliniğimizde geliştirilen DHI robot ve safir mücevherle FUE tekniği saç ekimleri yapılıyor. Kişiye özel genetiğine uygun saç tedavileri ve anti-aging uygulamaları da mevcut.

Saç ekim yaptığımız sırada kökleri besleyerek güçlendiriyoruz. Ektiğimiz kök sayısı takip edildiği için hastalardaki güvensizlik olayını kaldırdık. Hastanın sağlık bulgularını takip ediyoruz. Solunum sayısı ve oksijen satürasyonunu takip ediyoruz. Ameliyathanedeki profesyonelliği saç ekim odasında yapıyoruz. Ekim yapılacak alanın çizimini yapıyoruz. Robotik sistemde bunu monte ettik. Sıfır hata ile maksimum kalite gerçekleştiriliyor."

Editör: TE Bilisim