Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “EvdeHayatVar” yarışmaları düzenliyor. Dört kategoride yapılacak olan yarışmalarda 9 bin TL para ödülü verilecek.

Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle insanların evde kalması için yapılan “EvdeHayatVar” çağrısı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için yarışma konusu oldu.  18 yaş üstü yetişkinler için “Şiir Yazma Yarışması”, 18 yaş üstü yetişkinler için “Yetişkinler Arası Masal Anlatma Yarışması”, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için “Resim Yarışması” ve lise öğrencileri için “İçinde Birikenleri Yazma Zamanı” adı ile Kompozisyon Yarışması düzlenecek.

Yarışmada birincilik ödülü bin TL, ikincilik ödülü 750 TL ve üçüncülük ödülü de 500 TL olarak belirlenirken, her kategoride 10 yarışmacıya da mansiyon ödülü verilecek.  İçinde yaşadığımız bu zorlu süreçte evlerimizde çocuklarımızla hep bir arada yaşadığımız bu günlerde, hoşça vakit geçirerek ‘evdekal’maya yardımcı olması düşüncesiyle yarışmalar düzenlendi.

Yarışmaların ana teması  “EvdeHayatVar” olarak belirlenirken; yarışmalar, 3-15 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlendi ve  sonuçlar 20 Nisan 2020’de ilan edilecek.

Editör: TE Bilisim