MKahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle düzenlediği etkinlikler, kortej yürüyüşü ile başladı.

Koruyucu aile sistemi ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kortej yürüyüşüne, Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, Koruyucu Aileler Dernek Başkanı Hayati Dertli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, koruyucu aileler ve vatandaşlarımız katıldı.

Etkinlik sonunda değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 30 Haziran’ın Koruyucu Aileler Günü olarak ilan edilmesi ve bir farkındalık oluşturulması adına kortej yürüyüşü gerçekleştirdik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi olmak üzere hepimiz koruyucu aile hizmet modeline çok önem veriyoruz. Bu anlamda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde Türkiye’de öncü illerden biri konumundayız.

Geleceğimizin teminatı ve ülkemizin yarınlarında önemli görevler üstenecek olan evlatlarımızın, aile sıcaklığında yetişmesi çok önemli. Toplumda farkındalık oluşturmak ve koruyucu aile sistemini daha bilinir hale getirmek amacıyla paydaş kurumlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. Uygulamaya konulan Rehber Koruyucu Aile Hizmeti ile de tecrübeli ailelerimiz yeni koruyucu ailelerimize tecrübelerini aktaracak ve çocuklarımızın daha kolay uyum sağlamlarına katkıda bulunacaklar. Çocuklarımızın vatanına milletine faydalı iyi bireyler olarak yetişmesinde büyük emeği olan kıymetli ailelerimize devletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim