Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde yapımı devam eden Çetintepe Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman'ın mümbit topraklarını suyla buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya yönelik çalışmalar sürüyor.

Kentte son dönemde yapılan su yapılarının artmasıyla bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine de katkı sağlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, bu kapsamda Adıyaman ve bölge için çok büyük öneme sahip Çetintepe Barajının gövde dolgusunu tamamladıklarını ifade etti.

Çetintepe Barajı'nın temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu, 460 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olduğunu aktaran Yıldız, "GAP-Adıyaman-Göksu-Araban Projesinin ilk ve ana ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı, Harmancık ve Çatboğazı barajlarıyla Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Besni Keysun ve Besni Kızılin ovalarında toplam 555 bin 130 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak. Baraj ve diğer bileşenlerinin tamamlanmasıyla beraber milli ekonomiye yıllık 320 milyon TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldız, yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlanan barajın gövde dolgusu tamamlandığını ve kret düzenleme çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti

Editör: TE Bilisim