İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetlerde radikal bir değişiklik yapıldı ve yeni ehliyet sistemine geçildi.

Yeni ehliyet sistemi ile çiplik ehliyet kartlarına geçildi ve yıl sonuna kadar tüm ehliyet sahiplerinin eski tip ehliyetlerini yeni ehliyetlerle değiştirmesi gerekiyor. 31 Aralık’a kadar ehliyet değişimi yapmayan vatandaşlara yeni yılda para cezası verileceği duyuruldu.

Yenileme yapmayan vatandaşlara 2023 yılındaki ilk trafik uygulamasında eski tip ehliyet kullanmaktan para cezası kesilecek.

RANDEVU DETAYLARI

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendiği paylaşılırken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınarak işlemlerin başlayacağı ifade edildi.

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabileceği, bu ücretin ise 15 TL olduğu ifade edildi. Vatandaşlar bu ücreti aşağıdaki bankalara yatırabilecekler:

ÖDEME YAPILACAK BANKALAR

Akbank

Aktif Bank

ING Bank

Şekerbank

Türkiye Vakıflar Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası

T.C. Ziraat Bankası

Türk Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

Denizbank

PTT Bank

GEREKLİ EVRAKLAR

Ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların bazı evraklara sahip olması gerektiği ifade edildi. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

CEZA ÖDENECEK

Ehliyet değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bu tarihten önde ehliyetlerin yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Ehliyetini değiştirmeyen vatandaşların ise ceza ödeyeceği aktarıldı.

https://www.kamupersoneli.net/298223/bakanliktan-yeni-uygulama-35-yasindan-buyuk-ehliyeti-olanlar-mutlaka-yaptirsin-yapmayan-dev-ceza-odeyecek/

Editör: TE Bilisim