Tam kapanmanın sona ereceği tarih yaklaşırken, sokağa çıkma yasağı ve normalleşme ile ilgili son detaylar da merak ediliyor. 

Bayramı da kapsayan 17 günlük tam kapanmada 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanıyor. 

Tam kapanmanın bitmesine kısa bir süre kala vaka sayılarında yaşanan düşüş ile birlikte normalleşme adımlarının da atılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme adımları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, bayram sonrası hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili değişikliklerin yapılması öngörülüyor. 

Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 17 günlük tam kapanma sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kontrollü normalleşmenin geleceğini açıkladı. 

Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs tarihiyle birlikte normalleşme adımlarının atılacağı sinyalleri verildi. Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz." ifadesini kullandı. 

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili kararın Kabine Toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor. 

İlk aşamada sokağa çıkma yasağının eskisi gibi hafta içi 21.00'den sonra olması bekleniyor. 

Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı öngörülürken Pazar günleri bir süre daha sokağa çıkma yasağının sürmesi bekleniyor. Son ve resmi karar Kabine Toplantısı sonrası açıklanacak.

Editör: TE Bilisim