Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizde, bölgemizde ve Kahramanmaraş ile ilçelerimizde hava durumu şöyle olacak:

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz’de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

BÖLGEDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU AKDENİZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar, Hatay, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yerel aralıklı sağanak yağışlar beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Rüzgarın iç kesimlerde yer yer kuzey yönlerden, kıyı kesimlerde ise güney ve batı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve çok bulutlu

16

Afşin

Parçalı ve çok bulutlu

10

Andırın

Parçalı ve çok bulutlu

11

Çağlayancerit

Parçalı ve çok bulutlu

14

Ekinözü

Parçalı ve çok bulutlu

11

Elbistan

Parçalı ve çok bulutlu

10

Göksun

Parçalı ve çok bulutlu

11

Nurhak

Parçalı ve çok bulutlu

12

Pazarcık

Parçalı ve çok bulutlu

16

Türkoğlu

Parçalı ve çok bulutlu

18

Editör: TE Bilisim