Onikişubat Belediyesi ilçesine kazandırdığı anlamlı projelerinden sonra, vatandaşının uygun koşullarda ev sahibi olması için toplu konut projesini bir kez daha hayata geçirdi.

Önceki yıllarda 7 ayrı bölgede 854 ailenin yüzünü güldüren Başkan Mahçiçek, “vatandaşımızın kira öder gibi ev sahibi olmaları için, toplu konut projemizi devam ettiriyoruz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“3 ayrı bölgede 162 daire yapmayı planladığımız, depreme dayanıklı toplu konutlarımıza vatandaşımızın ilgisi hayli yoğundu. 3 bin 5 yüz civarında müracaat aldık. Gönül istiyor ki her müracaat edeni ev sahibi yapalım. Fakat sayı sınırlı olduğu için yarın noter huzurunda yapılacak çekilişle ev sahibi olacak ailelerimizi belirleyeceğiz. Kura çekilişi, belediyemizin sosyal medya hesaplarından ve Aksu TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Dairelerimizin % 5’lik kısmını şehit yakınları, gaziler ve engelli bireylerimize ayırdık.Projelerimizde ve yatırımlarımızda dikkate aldığımız en önemli değerimiz; vatandaşımızın rahatı, refahı ve huzurudur. İnsanımıza şehrimize ve gelecek nesillerimize anlam katmak için gayretle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”

Onikişubat Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda 18 Ağustos 2020 Salı günü saat 14:30’da, noter huzurunda yapılacak çekilişle ev sahibi olmaya hak kazanan aileler belirlenecek.

ONİKİŞUBAT KENTMAR KONTULARI İÇİN MÜRACAATLAR BAŞLADI

Onikişubat Belediyesi vatandaşın uygun koşullarda ev sahibi olması için yeni bir Toplu Konut Projesini daha başlatıyor.

Önceki yıllarda 7 ayrı bölgede 854 aileyi ev sahibi yapan Onikişubat Belediyesi, şimdi de 3 ayrı bölgede toplu konutlar inşa etmek için kolları sıvadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlarımızın kira derdinden kurtulup ev sahibi olmalarını istiyoruz. Daha önce de yaptığımız konutlarımızla birçok ailemizi ev sahibi yapmıştık. Başlayacağımız bu yeni konut projemizde, 144 ile 180 daire arasında yapmayı planladığımız evlerimizle ailelerimizin yüzleri gülecek.Uygun koşullarda daha önce ev sahibi olmamış dar gelirli ailelerimiz için yaptığımız evlerimizin müracaatları, şahsen Yeni Hizmet Binamızda yapılabilecektir.”

8 kattan oluşacak bloklarda, her katta 4 daire şekilde planlanan proje için, anlaşmalı devlet bankalarından da kredi çekilebilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI VE GENEL BİLGİLENDİRME

Başvuruyu yapacak kişinin, başka hiçbir kooperatife üyeliği bulunmaması gerekmektedir.

Başvuruyu yapacak kişinin kendisinin ve eşinin üzerine bir konut olmaması gereklidir.

Başvurusu sonuçlanan kişinin, ‘Kredi Uygunluğu Belgesi’ olması gerekmektedir. Kredi uygunluğu olmayan kişilerin sonuçlanmış başvurusu iptal edilecektir.

Kahramanmaraş il dışından başvuru yapacak kişinin aslen ikâmet adresinin Kahramanmaraş olması (annesi veya babasının Kahramanmaraş’ta ikâmet ediyor olması) gereklidir.

Kahramanmaraş il dışında görevli polis, asker veya farklı devlet kurumlarında çalışan izin alamayan başvuru yapacak kişilerin, başvurusunun tamamlaması için aile fertlerinden birine vekâlet vermesi yeterli olacaktır. (Bir üst madde ile ilişiktir.)

Başvuruyu yapacak kişinin en az 18 yaşında olması gerekmektedir.

Başvurusu sonuçlanan kişiler en az yüzde 25 peşinatı yatırması gerekmektedir.

Geri kalan tutar, kooperatifin anlaşacağı Devlet Bankalarından kredi olarak kullandırılabilecektir.

Yaklaşık olarak 144 ile 180 arasında daire yapılması planlanmaktadır.

Binalar 8 Kattan oluşacak ve her katta 4 daire, 3+1 şeklinde, brüt 125 metrekare büyüklüğünde olacaktır.

Dairelerin tahmini yaklaşık maliyetleri, 240 – 262 Bin TL arasında olması planlanmaktadır.

18 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.

Şehit yakınları, gazilere ve engelli bireylere %5 kontenjan ayrılmıştır.

Son Başvuru tarihi 17.08.2020 olarak güncellenmiştir.

18.08.2020 tarihinde 14:30' da kura çekilişi gerçekleştirilecektir. Kura çekilişi Aksu TV ekranlarından ve Belediyemizin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacaktır.

Editör: TE Bilisim