Türk siyasi hayatının yeni partisi olarak eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi, Kurucular Kurulu’nda 3 Kahramanmaraşlı isim yer adı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) istifa ederek yeni bir siyasi oluşum gerçekleştirerek hafta içinde Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunu ilan etti. Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda da 3 Kahramanmaraşlı isim yer aldı. Kahramanmaraş doğumlu olan Sadullah Kavak, Fatma Şerefoğlu ve Zeynep İşçan Çevker yer alıyor.

Sadullah Kavak, AK Parti’de genel başkan yardımcısı olan Numan Kurtumuş’a yakınlığı ile dikkat çekerken, daha önce yöneticilik yapan Kahramanmaraşlı isimlerin Gelecek Partisi içerisinde yer alması Kahramanmaraş siyasetine yeni bir yön verme olarak değerlendiriliyor. Partinin, Kahramanmaraş il başkanı ve yöneticilerinin de önümüzdeki günlerde belli olacağı kaydedilirken, bir çok isim il başkanlığı için gündeme geliyor.

154 isimle kuruluşunu yapan Gelecek Partisi’nde Kahramanmaraşlı 3 ismin yer alması da geniş yankı buldu. Türk siyasetinde bugüne kadar hiçbir partinin bu kadar çok sayıda Kahramanmaraşlı’ya yer vermediğine de dikkat çekilirken, Davutoğlu’nun Kahramanmaraş teşkilatında da çok sayıda AK Partili eski isimlerin yer alacağı iddia ediliyor.

Editör: TE Bilisim