Kahramanmaraş’ta dün gerçekleştirilen CHP İl Başkanlığı kongresini mevcut başkan Esat Şengül, 271 delegeden 149’unun oyunu alarak 4’üncü kez il başkanlığına seçildi.

CHP’de büyük kongre öncesinde il kongreleri devam ediyor. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da konuşma yaptığı CHP İstanbul 37. Olağan İl Kongresi'ne, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun tek aday olduğu kongrede, kullanılan 571 oyun 510'u geçerli, 61'i geçersiz sayıldı. Kaftancıoğlu, aldığı oylarla yeniden CHP İstanbul İl Başkanlığına seçildi. CHP'nin eski genel başkanlarından Altan Öymen'in Divan Başkanlığını üstlendiği kongrede, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri de belirlendi.

KAHRAMANMARAŞ’TE YENİDEN ESAT ŞENGÜL

CHP’nin Kahramanmaraş İl Kongresinde ise il başkanlığı seçimini Esat Şengül yeniden kazandı. Merkez Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ile ilk kez bir kadın siyasetçi olarak Kibar Özdemir’in katıldığı seçimlerde, 271 delege oylamaya katıldı. CHP, 37. İl Kongresinde delegelerden 149’unun oyunu alan Şengül yeniden başkan seçilirken, Ünal Ateş 96 ve Kibar Özdemir de 26 oy aldı.

Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve partililer katıldı. Kongrede konuşanCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Biz istesek de istemesek de çok büyük de hata yapmadığımız sürece ilk seçimlerde Millet İttifakı iktidara gelecek." dedi.

Ağbaba, Kahramanmaraş İl Kongresinde yaptığı konuşmada, parti olarak bir başarı yakaladıklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilendiğini hatırlatan Ağbaba, şöyle devam etti:

"23 Haziran seçimleri bize yüzde 55-56'yı geçtiğimizi gösterdi. O ittifakta sadece biz yokuz. İYİ Parti var, Saadet Partisi var. HDP dışarıdan destek verdi. Milliyetçiler ve muhafazakarlar var. Burada Türkiye'yi rahatlatacak, gerginlikten uzaklaşacak bir iktidar var. Buraya nasıl geldik? O nedenle birbirimizle gurur duymalıyız. Biz istesek de istemesek de çok büyük de hata yapmadığımız sürece ilk seçimlerde Millet İttifakı iktidara gelecek. Millet İttifakı'nın sayısı da artacak."

Ağbaba, ülkede herkesi kucaklayacak, herkesle ele ele verecek politika izlediklerinin altını çizerek, "Bu ittifakı büyütmek için ne fedakarlık gerekiyorsa biz yapacağız. Millet İttifakı'nı büyütmek ve gelişmesi için fedakarlık yapacağımızı bilin." ifadesini kullandı.

Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede konuşmaların ardından Esat Şengül, Ünal Ateş ve Kibar Özdemir'in aday olduğu il başkanlığı seçimlerinde oy verme işlemine geçildi. Kahramanmaraş 37. İl kongresinden zaferle ayrılan mevcut Başkan Esat Şengül oldu. Böylece Şengül, bir kere daha güven tazelemiş oldu.

Yapılan oylamada mevcut Başkan Esat Şengül 149 oy alırken, Ünal Ateş 96 oy alabildi. Kibar Özdemir ise 26 oyda kaldı. Üç adayla seçime gidilen CHP il kongresinde 279 delegeden 272’si bugün sandık başına giderek oy kullandı. Kullanılan oylardan 149 oy alan Şengül il başkanı seçilirken, Ünal Ateş 96 oy, Kibar Özdemir ise 26 oy aldı. 3 oy geçersiz sayıldı.

Esat Şengül bu sonuçla dönemini devam ettirirken, dönemi bir kere daha hayata geçti. Şengül, sayım sonrası, kendisine güven oyu veren delegelere teşekür etti.

ESAT ŞENGÜL'ÜN KONGREYE GİTTİĞİ LİSTE

Asil Üyeler: Mutlu Hayat Arıkan, Mahmut Bayazıt, Ayşe Bulut, Mürüvet Büyükciğer, Cemal Çiçek, Hülya Doğuç, Ali Genç, Ayşe Sema Güney, Hilal Kalay, Hacı Kaya, Bayram Kunduru, Hasan Basri Kutlu, Alev Mut, Merve Narlı, Nuriye Özdemir, Salman Özdemir, Elife Özkan, İsmail Parlak, Tayfun Şahinkanat, Keziban Taşın, Nesrin Yaş, Cem Yıldız, Kenan Yılmaz ve Ali Zabun.

 

İl Disiplin Kurulu üyeleri: İsmet Bilir, Ayşegül Büyüksakallı, Halil Çöçelli, Ahmet Göde, Naile İşlek, Ergün Karadağ, Kadriye Orhan, Seval Özdemir ve Bülent Şahan.

Kurultay Delegeleri: Esat Şengül, İlhami Bozan, Tayfun Barış Aslan, Mehmet Çarman, Uğur Şervan, Orhan Kurupınar, Fidan Akkaya Coşgan, Bedri Tokuç, Hasan Sebun Vicdan, Oruç Kömesöğütlü, Cuma Akpınar, Kemal Keleşer, Haydar İkizer, Zeynep Özdal, Keziban Taşın ve Hacı Kaya.

Editör: TE Bilisim